Izvukli smo pouke

Izvor: Glas javnosti, 02.Sep.2009, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvukli smo pouke

Košarkaš Srbije Milenko Tepić ističe da je član reprezentacije, koja je stekla iskustvo neophodno za dobar rezultat na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Novi košarkaš Panatinaikosa ne krije da je prvi cilj selekcije plasman među šest najboljih selekcija na šampionatu, što bi im omogućilo da se sledeće godine nađu na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

- Stariji smo za jednu godinu i stekli smo neophodno iskustvo koje nam je potrebno da ostvarimo dobar rezultat na EP. Kroz pripremne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << utakmice pokazali smo da ova ekipa ima kvalitet, i siguran sam da ćemo to pokazati na predstojećem šampionatu. Odigrali smo dosta prijateljskih mečeva, što nam je pomoglo da iz svakog okršaja izvučemo određene pouke. Odlično smo radili u pripremnom periodu i sa optimizmom odlazimo u Poljsku - rekao je Tepić.

Novi košarkaš Panatinaikosa očekuje da se reprezentacija Srbije plasira među šest najboljih ekipa na šampionatu što bi im omogućilo da se sledeće godine plasiraju na SP.

- Naš prvi cilj je plasman na Svetsko prvenstvo u Turskoj, ali nećemo stati samo na tome. Ako nam se ukaže prilika, pokušaćemo da osvojimo i medalju. Mislim da kao reprezentacija odlično funkcionišemo, što je jedan od preduslova za dobar rezultat. Nema razloga da se bilo koga plašimo, iako smatram da je Španija najveći favorit za osvajanje zlata na EP. Sve ostale selekcije su sličnog kvaliteta i očekujem dosta izjednačeno prvenstvo - završio je Tepić.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.