Izrešetan autobus sa fudbalerima Fenerbahčea

Izvor: RTS, 04.Apr.2015, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrešetan autobus sa fudbalerima Fenerbahčea

Nepoznate osobe pucale su iz vatrenog oružja na autobus fudbalera Fenerbahčea koji su se vraćali sa prvenstvene utakmice protiv Rizespora.

Za sada nepoznate osobe pucale su na autobus sa fudbalerima Fenerbahčea, potvrdili su predstavnici kluba, dodajući da je u pucnjavi, na autoputu na severoistoku Turske, ranjen vozač autobusa.
Vozač je zadobio povrede na licu i prebačen je u bolnicu, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je potpredsednik kluba Mahmut Uslu, koji je bio sa igračima u autobusu u vreme napada.
Uslu je optužio napadače da su pokušali da "unište autobus i ubiju igrače".
Kako je prenela agencija AFP, na autobus je ispaljeno nekoliko metaka.
Guverner Trabzona Abdulčelil Oz je prvo rekao da je autobus napadnut i da je vozač pogođen kamenicom, ali je kasnije objavio da izgleda da je u pitanju ranjavanje metkom iz puške.
"Suviše je rano za konačne izjave, ali po svemu sudeći u pitanju je metak ispaljen iz puške", kazao je Oz. On je dodao da je pokrenuta istraga i obećao da će napadači biti uhvaćeni.

Tv stanica "Fenerbahče" je javila da su pripadnici bezbednosnih snaga, koji su se nalazili u autobusu, brzo preuzeli kontrolu nad vozilom pošto je vozač upucan i bezbedno ga zaustavili. Niko od igrača nije povređen, prenela je agencija AP.
Napad se odigrao u subotu dok su se igrači vraćali u Istanbul posle pobedničkog gostovanja Rizesporu (5:1).
Oni su iz grade Rize krenuli na aerodrom u susedni grad Trabzon.
Napad su osudili turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i turski klubovi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Napadnut autobus s fudbalerima Fenerbahčea u Turskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2015

Za sada nepoznate osobe napale su danas na severu Turske autobus sa fudbalerima Fenerbahčea, a u napadu je povređen vozač, saopštio je guverner Trabzona Abdulčelil Oz...Kako je saopšteno, vozač autobusa je prebačen u bolnicu, prenela je agencija AP...Zasad su oprečne informacije o prirodi napada...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.