Izvor: RTS, 14.Maj.2021, 12:31

Izraelska liga se nastavlja u "mehuru", stranci tražili prekid

Strani košarkaši koji nastupaju u izraelskoj ligi tražili su da se sezona otkaže zbog ratnih sukoba, ali je doneta odluka da se takmičenje nastavi u "mehuru".
Inicijativu za prekid takmičenja pokrenuo je košarkaš Makabi Rišona Džeremi Pargo, jedan od najiskusnijih igrača u ligi.  

"Sigurnost svih nas i naših porodica je najvažnija i smatramo da je najbolje da se sezona odmah prekine. Cenimo napor izraelske lige da nas odvede na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sigurnu lokaciju, ali košarka nam je trenutno najmanja briga. Želimo da budemo sa svojim porodicama u ovom trenutku. Mir i ljubav svima, budite sigurni", stoji u saopštenju koji su potpisali igrači.
Među stranim igračima koji su izrazili zabrinutost putem medija, nalaze se i Otelo Hanter, Tajrus Mekgi, Elajdža Tomas, Markel Braun, Redži Apšo, Kejsi Prejter, Terel Parks, Si-Džej Haris, Džoš Nebo, Stenton Kid...
Nakon sastanka rukovodstva lige, doneta je odluka o nastavku prvenstva u uslovima "mehura".
"Odbor lige je odlučio da se sezona nastavi u sredu 19. maja. Timovi će već danas moći da odu u Eliat kako bi spremni dočekali nastavak takmičenja. Dnevno će se igrati tri utakmice. Ako se trenutna bezbednosna situacija u Izraelu bude promenila nabolje, ekipe će moći da se vrate u svoje gradove", navodi se u saopštenju lige.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.