Izraelci odustali zbog rata, Ub bez borbe do osmine finala Kupa izazivača

Izvor: B92, 26.Okt.2023, 13:24

Izraelci odustali zbog rata, Ub bez borbe do osmine finala Kupa izazivača

Odbojkašice Uba, aktuelne pobednice Kupa Srbje, igraće u osmini finala Kupa izazivača 2024, pošto je izraelski Makabi iz Haife odustao od daljeg takmičenja.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) je naglasila da je Makabi odustao od daljeg takmičenja zbog "odluke i preporuke Vlade Izraela, otkazanih svih letova iz Izraela i u Izrael, kao i generalne situacije u Izraelu".

CEV je Makabiju iz Haife, za koji igraju Marta Drpa, Božica Marković i Sanja Gomans (ex >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bursać), poželela da se kvalifikuje za takmičenja CEV u 2025.

Ub će u osmini finala Kupa izazivača 2024. igrati protiv pobednika duela šesnaestine finala između švajcarskog Kanti Šafahuzena i rumunskog Voluntarija 2005, za koji igra Ana Živojinović, a trener je Milan Ljubičić.

Utakmice šesnaestine finala će se odigrati 9. novembra u Švajcarskoj i 15. novembra u Rumuniji.

Ub će biti domaćin u prvom meču osmine finala, koji će se odigrati 29. novembra, dok će se revanš meč odigrati 6. decembra u Švajcarskoj ili Rumuniji.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3-0 i 3-1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3-2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje "zlatni set", koji se igra odmah po završetku druge utakmice.

"Zlatni set" se igra do 15 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odbojkašice Uba bez borbe u osmini finala Kupa izazivača

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2023

Makabi iz Haife se povukao iz takmičenja...Odbojkašice Uba igraće u osmini finala Kupa izazivača, pošto je izraelski Makabi iz Haife odustao od daljeg takmičenja, saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV)...CEV je naglasio da je Makabi odustao od daljeg takmičenja zbog "odluke i preporuke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.