Izvor: Blic, 13.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izolacija!

Izolacija!

Odluka je doneta - baza fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore za vreme Mondijala u Nemačkoj biće Hotel 'Vajsenburg' u mestu Bilerbek, koje je udaljeno 60 kilometara od Gelzenkirhena. U ovom objektu plavi će boraviti od 6. do 20. juna, jer se poslednji meč u takmičenju po grupama igra 21. juna protiv Obale Slonovače u Minhenu. Bilerbek se nalazi u neposrednoj blizini granice sa Holandijom i on je povremena baza fudbalera Šalkea, za koji igra naš reprezentativac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mladen Krstajić. Upravo na njegov predlog, selektor Ilija Petković i čelni ljudi FSSCG počeli su da razmatraju ponudu iz 'Vajsenburg' hotela.

- Presudna je bila želja selektora Petkovića, predsednika Karadžića i sekretara Damjanovića da fudbaleri tokom Mondijala imaju potpun mir. Pre donošenja odluke konsultovani su i neki reprezentativci, koji su prihvatili potpunu izolaciju, s obzirom da se ne učestvuje na Svetskom prvenstvu svaki dan. Dobili smo do sada nekoliko možda i boljih finansijskih ponuda, ali naša namera nije bila da zaradimo, već da igračima obezbedimo najbolje uslove - rekao je Aleksandar Bošković, portparol saveza.

Hotel 'Vajsenburg' je izolovano mesto oko kojeg se nalazi šuma i u ponudi ima 21 apartman, 44 sobe i 25 prostorija koje su, takoreći, jednosobni stanovi. S obzirom da se Prvenstvo igra u letnjem periodu bilo je važno da hotel bude aklimatizovan i da ima bazen. Igrači na raspolaganju imaju i saune, teretanu, a stručni štab 11 konferencijskih sala. Na dva kilometra od hotela nalazi se sportski centar 'Helker Berg', koji ima šest svlačionica, sale za masažu, konferencijske sale, teren sa pokretnim golovima...

Ž. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.