Iznenađeni smo

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 12:58

"Iznenađeni smo"

FIA je započela istragu povodom tvrdnji da su ekipe Formule 1 zabrinute da supružnici Volf dele poverljive podatke svojih poslodavaca.

Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner rekao je da je iznenađen istragom koja se vodi protiv direktorke F1 Akademije za žene Suzi Volf i njenog supruga direktora ekipe Mercedes Tota Volfa zbog sukoba interesa.

U svojoj ulozi u Formuli 1, Suzi Volf je direktorka akademije za žene i odgovara direktno predsedniku Stefanu Domenikaliju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Njen suprug Toto Volf je direktor i suvlasnik ekipe Mercedes i direktor sporta kompanije Mercedes.

"Imamo veliki rivalitet sa Mercedesom na stazi, ali nismo uložili nikakvu zvaničnu žalbu protiv Suzi ili Tota ili Mercedesa. U stvari, Red Bul je bila ekipa koja se najviše uključila u F1 Akademiju otkako je osnovana, do te mere da će dve ekipe u vlasništvu Red Bula ući u 2024. godinu sa tri vozila. Blisko smo sarađivali sa Suzi, koja radi odličan posao u F1 Akademiji", rekao je Horner, preneo je Skaj.

"Mi smo, kao i ostali, bili prilično iznenađeni saopštenjem koje je objavila FIA, ali ga svakako nije podstakao ni zahtevao Red Bul. Što se tiče ostalih ekipa, ne mogu da govorim u ime drugih, ali ovo sigurno nema veze sa Red Bulom", dodao je direktor aktuelnog šampiona u konkurenciji konstruktora.

Mercedes je u utorak oštro demantovao navode, a Volf je rekla da je "duboko uvređena, ali da nažlost nije iznenađena tvrdnjama", a optužbe je opisala kao "zastrašujuće i mizogine".

Sve ekipe Formule 1 sinoć su putem društvenih mreža koordinisano objavile saopštenje u kome su odbacile navode da su podnele žalbu protiv supružnika Volf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.