Izdao je klub, brata, prijatelje a sada i reprezentaciju!

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2017, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdao je klub, brata, prijatelje a sada i reprezentaciju!

Španija opet bruji o novom pojačanju Real Madrida

Teo Ernandez je za manje od godinu dana prešao put od anonomusa do momka koji se ne skida sa naslovnih strana u Španiji. Posle kontroverzi oko klupske, sada Pirineji bruje o njegovoj reprezentativnoj karijeri.

Maldi Francuz je izabrao da promeni reprezentaciju i da u budućnosti igra za Španiju!

Ernandez je ove sezone eksplodirao na pozajmici iz Ateltiko Madrida u Alavesu  došao u žižu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalske javnosti. Očekivalo se da je Ateltiko sa pozajmice dobio veliko pojačanje za leto, ali se ispostavilo da ga je dobio Real. Mladi defanzivac se dogovorio sa gradskim rivalom i prešao preko svih molbi i apela da ostane u Ateltiku. Real je iskoristio otkupnu kaluzulu od „samo“ 24.000.000 evra, Ateltiko tu nije mogao ništa i morao je da kapitulira. Ernandez je prošao lekarske preglede i čeka se samo zvanična promocija u Realu.

Istovremeno je za njega bila zainteresovana i Barselona. Ateltiko i njegov menadžer Kviljon su ga nagovarali da se preseli u Kataloniju i da ne napravi najgoru izdaju prelaskom iz Atletika u Real, ali uzalud. Odbio je Barsu, želeo je samo u Real. Uprkos tome što je ponikao u Atletiku, što mu je otac igrao za Atletiko i što mu danas rođeni brat Lukas brani boje Ateltika. Nagovarali su ga porodica i prijatelji da ne ide u Real, ali on je izabrao svoju put...

I taman kada se smirila bura oko njegovog klupskog angažaman, danas je usledila bomabstična vest o reprezentativnoj budućnosti levog beka.

Ernandez je prošao sve malđe kategorije u reprezentaciji Francuske, trebalo je pre nekoliko dana da se javi na pripreme mlade selekcije, ali se uopšte nije pojavio na prozivci niti se nekome javio. Sada se zna i razlog... Rešio je da u budućnosti igra za Španiju. Iako je rođen u Francuskoj, odrastao je u Španiji i stekao uslove za španskog državljanstvo.

Španci su ga zaveli još pre nekoliko nedelja da igra za njihov tim na Mundijalitu za U-20 selekciju, ali nije mogao zbog finala Kupa kralja sa Alavesom. Sada mu je obećano da će u budućnosti dobiti poziv selektora A reprezentacije Đulena Lopetegija i rešio je da odabere Crvenu furiju pre Galskih petlova.

Pored toga što ćemo ga uskoro gledati u gradskim derbijima Madrida protiv rođenog brata Lukasa, uskoro bi mogli da ih vidimo i na suprotnim stranama u reprezentativnim okršajima s obzirom da je Lukas član malde selekcije Francuske.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.