Izdajnik Salah i turbo Žervinjo - Roma ohladila Firencu i odnela prvo mesto! I Lacio je za Skudeto! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdajnik Salah i turbo Žervinjo - Roma ohladila Firencu i odnela prvo mesto! I Lacio je za Skudeto! (VIDEO)

Rimski rivali pobedama nad Fiorentinom i Torinom zakuvali situaciju u borbi za titulu

Ključa na vrhu prvenvstvene lestvice u Seriji A, Rimljani hoće Skudeto! Roma i Lacio su laganim pobedama najavili da će se ove sezone boriti za titulu.

Vučlica je u derbiju kola na gostovanju Fiorentini preuzela prvo mesto od Viole trijumfom od 2:1, dok se Lacio pobedom 3:0 nad Torinom izjednačio sa Fiorentinom i Interom na drugom mestu, gde bi večeras mogao da im se priključi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Napoli.

Mnogo lakše nego što se očekivalo, Roma je ohladila vrelinu Firence i vratila se sa pobedom koja ju je lansirala na lidersku poziciju. Artemio Franki je salvama zvžiduka dočekao „izdajnika“ Mohaemda Salaha koji je letos prevario klub i otišao u Romu. On mi je odgovorio već u šestom minutu majstorskim golom posle solo akcije i prelepom kiflom u suprotan ugao. Posle pola sata igre, Viola je bila  u još većem problemu. Preporođeni Žervinjo je u svom stilu pobegao rivalima i rutinski realizovao situaciju „jedan na jedan“. Salah i Žervinjo su postali glavne poluge Rome. Egipćanin je sa pet golova prvi strelac tima, dok Žervinjo u poslednja četiri meča ima četiri gola i asistenciju. Mogao je Miralem Pjanić da pogodi za 3:0, ali se obrukao u stopostotnoj šansi... Fiorentina je tek u poslednjih pola sata igre uspela da stvori neke šanse, babakr je pogodio u nadoknadi vremena, ali bilo je kasno.



Slavi večeras i drugi deo Rima. Lacio je gotovo rutinski skinuo skalp neugodnom Torinu i pobedio četvrti put na poslednjih pet mečeva u šampionatu. Odolevao je Torino do 40. minuta, a onda je Klose spustio loptu do Lulića koji iz prve pogađa za oduševljenje na Olimpiku. Neizvesnost je trajala do 70. minuta i čekalo se da li će Lacio prelomiti ili će Toro izjednačiti. Desilo se ovo prvo. Felipe Anderson je uzeo stvari u svoje ruke i posle silovtiog prodora podebljao na 2:0, da bi u nadoknadi vremena postavio konačan rezultat. Milinković Savić i Basta su odigrali ceo meč za Lacio, dok je Đorđević presedeo na klupi.



SERIJA A - 9. KOLO:

Empoli - Đenova 2:0 (1:0)

/Krunić 44, Zelinski 57/

Karpi – Bolonja 1:2 (1:0)

/Leticija 24 - Gastaldelo 47, Masina 90+3/

Palermo - Inter 1:1 (0:0)

/Đilardino 66 - Perišić 60/

Nedelja:

Sampdorija – Verona 4:1 (3:0)

/Murijel 11, Zukanović 28, Sorijano 45, Eder 54 - Jonica 75/

 Juventus – Atalanta 2:0 (1:0)

/Dibala28 , Mandžukić 49/

Milan – Sasuolo 2:1 (1:0)

/Baka penal 31, Luiz Adrijano 86 - Berardi 53/

Udineze – Frozinone 1:0 (1:0)

/Lodi 20/

Fjorentina – Roma 1:2 (0:2)

/Babakar 90+4 - Salah 6, Žervinjo 34/

Lacio – Torino 3:0 (1:0)

/Lulić 40, Anderson 70, 90+4/

20.45 Kjevo - Napoli

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Roma novi lider! (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Okt.2015

Rimski klubovi dobili svoje mečeve, a "Vučica" pobedom u Firenci preuzela čelo tabele!..Derbi u Firenci je lakše nego što se očekivalo dobila Roma i "Vučica" je zasela na prvo mesto na tabeli...Već na startu meča, Salah je utišao "Franki", slatka osveta Egipćanina koji je bio predmet sukoba...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.