Izbušena maskota SP u Brazilu

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbušena maskota SP u Brazilu

Maskotu Armadila koji je simpol predstojećeg Mundijala u Brazilu noževima su izbušili nepoznati napadači.

Sedam metara visoka maskota postavljena je u glavnom gradu Brazila i drugim gradovima domaćinima Svetskog prvenstva, a ovo je drugi napad u nedelju dana.

Prošle nedelje izbušena je maskota koja je postavljena u Porto Alegru.

Sličan incident dogodio se u Nišu krajem prošle godine, kada je velika rukometna lopta postavljena u centru grada sa satom za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrojavanje do početka Evropskog prvenstva, tokom noći izbušena.

Interesantno je da Brazilci još uvek nisu dali ime svojoj maskoti, a FIFA im je izrekla rok do polovine novembra da to učine.

Građani Brazila moći će da biraju između tri imena, Amijubi, Fuleko ili Zuzeko.

Iako nema ime, simpatični Amaril dobio je himnu zove se „Tatum Bom de Bola“, a izvodi je brazilski muzičar Arlindo Kruz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.