Izbija apokalipsa – Željko Obradović će podneti ostavku

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 19:27

"Izbija apokalipsa – Željko Obradović će podneti ostavku"

Aziz Jildirim, bivši predsednik Fenerbahčea, ispričao je kako je pregovarao sa Željkom Obradovićem oko ugovora.

Aziz Jildirim je od 1998. do 2018. godine bio prvi čovek SD Fenerbahče, kada ga je smenio Ali Koč.

Jildirim je na konferenciji objasnio kako se dogovorio sa Želimirom Obradovićem da 2016. godine produže saradnju.

"Naš odnos sa Obradovićem je bio turbulentan, a naši životni stilovi i životi su bili slični", počeo je Jildirim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je objasnio šta se dogodilo nakon što je Fenerbahče izgubio od Baskonije rezultatom 86-52 tokom sezone 2016-17 koja se završila na idealan način za tursku ekipu.

"U Španiji smo izgubili od Baskonije skoro 35 razlike. Onda se posvađao sa igračima i odlučio da podnese ostavku. Zvao me je Ozan Balaban i rekao: 'Ovde izbija apokalipsa, Željko Obradović će podneti ostavku'. Teško im je bilo.", prisetio se Jildirim.



"Sutradan su se vratili. Zvao sam ga da se nađemo u hotelu u 11 sati. Došao je i seli smo zajedno. Rekao sam: 'Zašto si ljut?'. Odgovorio mi je 'Plaćeni su, ali ne igraju. Kako ću te pogledati u oči?' i bio je iskren kada je to pričao. Rekao sam mu da nema veze i da ga nismo doveli za dan ili godinu. 'Pozovi svog agenta, da produžimo ugovor na tri godine, pa idi na spavanje', rekao sam mu potom"


"Sutradan su doneli ugovor i mi smo ga potpisali. Gotov. Potpisali smo ugovor za 5 minuta. Onda smo ćaskali do 4-5 ujutru. Naš odnos je bio drugačiji, bili smo prijatelji. Još uvek razgovaramo“, otkrio je bivši predsednik, piše Basketnews.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.