Izvor: Blic, 04.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbegli smo linč na Terazijama

Izbegli smo linč na Terazijama

Pobedi se u zube ne gleda - poručili su reprezentativci Srbije posle minimalnog trijumfa nad Azerbejdžanom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine.

'Orlovi' su uknjižili planirane bodove na praznoj 'Marakani', a hoće li propuštene šanse Dejana Stankovića, Danka Lazovića, Marka Pantelića i ostalih izabranika Havijera Klementea uticati na njihov konačan plasman u A grupi, ostaje da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vidi.

- Niko od nas ne može da bude zadovoljan igrom, ali svi možemo da budemo srećni zbog bodova. Nadam se da zbog gol-razlike nećemo strepeti na kraju kvalifikacija - istakao je Pantelić posle prespavane noći.

Napadač Srbije ne sme ni da pomisli šta bi bilo da je meč okončan remijem ili eventualno porazom.

- Mislim da bi nas linčovali na Terazijama. Ondašnju reprezentaciju Jugoslavije je skupo koštao remi i poraz od Azerbejdžana u kvalifikacijama za prethodno Evropsko prvenstvo, a bilo bi mnogo da zbog njih ostanemo bez učešća i na narednom šampionatu.

Minimalna pobeda Srbije zadovoljila je Pantelića u bodovnom smislu, ali ne i u igračkom.

- Svako od nas je mogao i morao bolje. Sada bi trebalo da se pogledamo u oči i da kažemo: 'Ovakvu igru ne smemo da ponovimo u Poljskoj.' Samo tako možemo pokazati pravo lice Srbije, nalik onome iz Češke.

Fudbaler Herte je u nekoliko navrata mogao da promeni rezultat na semaforu, međutim, smatra se da je igra bez veznog reda, sa tri napadača, bila glavni razlog što pobeda Srbije nije bila ubedljivija.

- Selektor je želeo najbolje, mi takođe, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Mada, i njihov golman nam je branio zicere na koje bi mnogi čuvari mreže pali.

Pantelić je ubeđen da bi Srbija već u prvih deset minuta meča sa Azerbejdžanom imala vođstvo da je bilo publike na 'Marakani'.

- Navijači bi nas sigurno digli. Tužno je igrati pred praznim tribinama, tako da ovakve utakmice nikome od nas ne bih poželeo. Siguran sam da ćemo na sledećoj utakmici, pred punom 'Marakanom' biti pravi.

Kum Dejana Stankovića smatra da će njemu i njegovim reprezentativnim saigračima biti mnogo lakše već u sredu.

- Poljska je izgubila od Finske kod kuće sa 3:1 i protiv nas će sigurno igrati otvorenije nego Azerbejdžan. U takvoj igri ćemo sigurno lakše doći do njihovog gola, tako da sam optimista - izjavio je Marko Pantelić.

G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.