Iz nokauta u šansu

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Sep.2013, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz nokauta u šansu

Srbija – Španija 60:90 (5:21, 18:27, 16:25, 21:17)
SRBIJA: Nedović 6, Nem. Krstić 3, Micić 8, Bogdanović 2, Bjelica 2, Marković, Kalinić 2, Gagić 7, Nen. Krstić 4, Anđušić 11, Katić 11, Štimac 4.
ŠPANIJA: Agilar 8, Fernandez 19, Rodrigez 22, Rej, Kalderon 3, Rubio 5, Klaver 9, San Emeterio 6, Ljulj 5, Gasol 7, Gabrijel 4, Mumbru 2.
(FOTO: D. Žarković)
Španija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je deklasirala naš nacionalni tim, u neravnopravnom susretu. Razočarenje, možda i ogorčenje kod navijača je verovatno veliko, ali Srbija će u borbu za plasman od petog do osmog mesta i pred njom su još dve utakmice, a jedna pobeda je dovoljna da se stigne do planiranog cilja: plasmana na Svetski šampionat u Španiji, naredne godine.
Prva prilika je danas sa poraženim iz duela Slovenija – Francuska, početak tog meča je u 14,30 i četvrtfinalni poraz se momentalno mora odložiti. Jer, mora se priznati da je naš nacionalni tim poražen od mnogo boljeg od sebe.
Crvena furija je bila prejaka za Orliće, suzila je odbranu, izolovala kapitena Krstića i Bjelicu i umrtvila igru, kako iskusnim igračima najviše i odgovara. A, momci u belim dresovima su iskazali mnogo slabosti…
Od starta se videlo da Španija neće želeti da se juri sa mladim momcima Srbije. Propuštali su prilike za poentiranje, gradeći napad do njegovog isteka. Plod toga bile su dve trojke, početno vođstvo od 10:2, kada je Ivković uzeo minut odmora, a igrao se četvrti minut. Bila je to Crvena furija iz prošlih vremena, ne onakva kakvom je izgledala u drugoj rundi u Ljubljani.
Pre svega bila je moćna u odbrani, Gasol je bio pravi stožer, a u napadu je Fernandez bio ubitačan. U šestom minutu vodili su 17:2, koš je bio prosto začaran za Orlove, koji su imali dosta problema sa organizacijom napada i protokom lopte. Pri šutu lopta im je uvek išla na tzv prvi obruč.
U prvom periodu naš nacionalni tim dao je samo jedan koš iz igre, slobodna bacanja su takođe bila problem (6-3) što govori o svojevrsnoj inhibiranosti Ivkovićevih izabranika.
Anđušić je sa pet uzastopnih poena pokrenuo saigrače, ali iskusni Španci su odmah počeli da prekidaju atake faulovima u začetku akcija kako se Srbi ne bi razigrali. I nisu iako su prva četiri minuta drugog perioda navodila na to. Rodrigez je nastavio tamo gde je stao Fernandez.
U 18. minutu protivnik je imao velikih 26 razlike, a i dalje je kidisao. Kapiten Krstić je bio izolovan, prve poene postigao je sa linije slobodnih bacanja u 19. minutu, u narednom napadu to je uradio i Bjelica na isti način. A njih dvojica su najbolji igrači Srbije i Španci su im posvetili dužnu taktičku pažnju.
Ni posle velikog odmora ništa se nije izmenilo. Prednost Furije je rasla do 35 razlike u 25. minutu, kada je Gagić dao prve poene Srbije u nastavku. Sve je funkcionisalo u našem timu sa mnogo propusta. Dva minuta docnije bilo je i 40 plus za Španiju, Orlići su delovali obezglavljeno.
Jedino se prisutni navijači Srbije ni u jednom trenutku nisu predali, svaki naš koš pozdravljali su aplauzima.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.