Iz dvojke u keca i DEVET golova u Firenci!

Izvor: Mondo, 22.Apr.2017, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz "dvojke u keca" i DEVET golova u Firenci!

Fiorentina je povela protiv Intera, do poluvremena je milanski klub preokrenuo, da bi "ljubičasti" u nastavku sa četiri gola šokirali goste, ali je Mauro Ikardi u finišu ublažio poraz u ovoj "ludoj" utakmici.

Sjajna utakmica viđena je u subotu uveče u Firenci na otvaranju 33. kola italijanske Serije A.

Kladioničarskim žargonom rečeno, bilo je "iz dvojke u keca" i "DEVET plus", što nije preterano česta pojava u svetu fudbala, posebno na Apeninima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

No, krenimo redom...

"Viola" je prva stigla do prednosti u 23. minutu nakon sjajne akcije koju je završio Urugvajac Matijas Većino pogodivši ispod mesta gde se spajaju prečka i stativa – 1:0.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić je uzvratio samo šest minuta kasnije nakon duplog pasa sa Antoniom Kandrevom, da bi se za potpuni preokret Intera prie odlaska na odmor postarao kapiten Mauro Ikardi.

Još kad je početkom nastavka Federiko Bernadeski promašio jedanaesterac za Fiorentinu, činilo se da će izabranici Stefana Piolija pjevajući u Milano... Ali, usledilo je furioznih sedam minuta ekipe Paula Souse.

U periodu od 63. do 70. minutu Fiorentina je postigla tri gola (David Astori, Matijas Većino i Kouma Babakar)!

Zatim je Babakar, svojim drugim golom na utakmici, u 79. minutu kompletirao "petardu" u mreži slovenačkog golmana Samira Handanovića.

U poslednjih nekoliko minuta crno-plavi su sa dva nova pogotka Ikardija uspeli samo da ublaže poraz. Argentincu je ovo bio 24. gol ove sezone i sa jednim pogotkom zaostatka je ispred vodećeg dvojca na listi strelaca – Edina Džeka i Andree Belotija.



Izvor: Youtube

Atalanta je po četvrti put uzastopno savladala Bolonju (3:2) i upisala 19. pobedu ove sezone, kojom je preskočila rimski Lacio na četvrtom mestu na tabeli.

Tim iz Bergama je silovito počeo u subotu predveče na stadionu "Azuri di Italija" i već u 14. minutu stigao do prednosti od 2:0 pogocima Andree Kontija i Rema Frojlera. Međutim, gosti su na isteku sata igre uspeli da stignu do izjednačenja, da bi trijumf domaćinu u 75. minutu osigurao Matija Kaldara.



Izvor: Youtube

SERIJA A, 33. kolo:

Atalanta - Bolonja 3:2 (2:1)

/Konti 3, Frojler 14, Kaldara 75 - Destro 16, Di Frančesko 61/

Fiorentina - Inter 5:2 (1:2)

/Većino 23, 64, Astori 63, Babakar 70, 79 - Perišić 29, Ikardi 34/

nedjelja:

Sasuolo – Napoli (12.30)

od 15.00:

Milan - Empoli

Kjevo - Torino

Lacio - Palermo

Sampdorija - Krotone

Udineze - Kaljari

Juventus - Đenova (20.45)

ponedjeljak:

Peskara - Roma

TABELA: Juventus 80, Roma 72, Napoli 70, Atalanta (+1) 63, Lacio 61, Milan 58, Inter (+1) 56, Fiorentina (+1) 55, Sampdorija 45, Torino 45, Udineze 40, Kjevo 38, Kaljari 38, Sasuolo 35, Bolonja (+1) 35, Đenova 30, Empoli 26, Krotone 21, Palermo 16, Peskara 14.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.