Izvor: Blic, 05.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Viljnusa na Mondijal

Iz Viljnusa na Mondijal

Prvog dana priprema na Paliću za kvalifikacione utakmice protiv Litvanije i Bosne i Hercegovine, a 48 sati uoči puta u Viljnus, selektor Petković odradio je trening na stadionu Spartaka u Subotici. Na terenu nisu bili Stanković, Gavrančić i Duljaj, koji su zbog obaveza u klubovima kasnili, a samnjenim intenzitetom trenirao je Mateja Kežman.

Plavi su juče pre podne održali sastanak i gledali kasete sa utakmica narednog protivnika, a Mladen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Krstajić, komandant odbrane koja je primila samo jedan gol, na sledeći način predstavlja Litvaniju.

- Veliki peh zadesio nas je povredom Dragutinovića, ali mi znamo šta nam je činiti u Viljnusu. Istina je da će rival biti nemotivisan jer ne može da se domogne Nemačke, pa njihova rasterećenost može da nam bude problem, ali mislim da će to ipak biti prednost. Po kvalitetu smo bolji, u Beogradu smo relativno lako protiv njih došli do bodova, iskusni igrači koji čine našu ekipu znaju koliki značaj ovaj duel donosi, otuda i ne sumnjam da ćemo osvojiti bodove. O Bosni je još rano da pričam, a verujem da će na 'Marakani' biti pravi spektakl ako taj meč bude odlučivao o plasmanu na Mondijal, a verovatno da hoće - kaže as Šalkea.

Danijel Ljuboja za sada nema prednost u odnosu na kolege iz napada Miloševića, Žigića i Kežmana, premda ističe da se u novom klubu, Štutgartu, uveliko nametnuo treneru Trapatoniju.

- Nisam igrao u nedelju protiv Dortmunda, ali sam pre toga u tri utakmice bio starter i proveo na terenu po 90 minuta. Gol u Bundesligi me je još neće, mada verujem da će me Bog pogledati upravo protiv Litvanije. Ako mi Petković pruži šansu, osećam da ću zatresti mrežu u Viljnusu. Dobro sam se snašao u Štutgartu, uhvatio zalet za reprezentaciju, 'kupio' povratnu kartu za plavi dres, pa verujem da će mi se sve vratiti kroz pogotke.

Saša Ilić, strelac drugog gola za SCG protiv Litvanije u Beogradu, ističe da su igrači i te kako upoznati sa kvalitetima subotnjeg rivala.

- U utakmicama ovakvog značaja psihološki momenat je izuzetno važan. Ne smemo nijednog trenutka da pomislimo kako će pobeda doći sama od sebe i kako smo već u Nemačkoj. Rezultati ostalih reprezentacija po kvalifikacionim grupama moraju da nam budu primer jer smo svedoci da favoriti, Engleska i Francuska, gube čak i od autsajdera. Litvanija uopšte nije autsajder, ali jeste ekipa slabijeg kvaliteta od nas, što bi trebalo da pokažemo i na terenu.

Ognjen Koroman i Igor Duljaj neće igrati zbog žutih kartona protiv Litvanije, ali igrač ruskog Tereka prednjačio je na treningu plavih.

- Žao mi je što neću moći da pomognem saigračima, ali vrednosti Nađa, Lukovića i Boškovića svima su poznati i siguran sam da će nam oni olakšati put do pobede i omogućiti da naredne srede na 'Marakani' protiv BiH proslavimo odlazak na Svetsko prvenstvo. Iz mnogo razloga biću srećan ako tako bude, izgaraću za plavi dres, a očekujem da publika u velikom broju dođe protiv BiH i ujedno nas nagradi za trijumf nad Litvanijom, u koji ne sumnjam.

I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.