Iz Red Bula u Red Bul? Ne, idem u Hofenhajm!

Izvor: Mondo, 15.Avg.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Red Bula u Red Bul? Ne, idem u Hofenhajm!

Sjajni vezista nije želeo da ostane u projektu čuvene kompanije, samo u drugom klubu, nego se odlučio za Hofenhajm.

Jedan od najboljih fudbalera Salcburga, sjajni Dijedi Samaseku (23), već mesecima unazad najavljivan je kao novi fudbaler Lajpciga, još jednog kluba u vlasništvu Red Bula, međutim vezista je na kraju odbio da nastavi karijeru u okviru istog projekta.

Umesto toga, Samaseku je potpisao petogodišnji ugovor sa Hofenhajmom za 12 miliona evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << verujući da u njemu ima veću perspektivu nego u Lajpcigu.

Fudbaler iz Malija je još 2015. godine stigao u Austriju iz Bamaka u Lifering, da bi ga RB Salcburg posle samo jedne sezone kupio za 300 hiljada evra i načinio ga važnim šrafom "mašinerije" trenera Marka Rozea, novog šefa struke Borusije Menhengladbah.

Samasekua nije privukla ni prilika da sarađuje sa Julijanom Nagelsmanom, koji je upravo Hofenhajm menjao za Lajpcig, očigledno želeći da napusti RB projekat.

Za tri sezone u klubu odigrao je 134 utakmice i zabeležio dva gola i šest asistencija.

Prethodnih godina veliki broj fudbalera išao je iz pravca Salcburga u pravcu Lajpciga, dok je ovog leta to učinio samo Hanes Volf. Salcburg je od prodaje igrača tako zaradio 71 milion evra, ali je nedavno angažovao i najskuplje pojačanje u istoriji.

Welcome, Diadie! #TSG Hoffenheim has signed Diadie Samassékou from Austrian serial champions RB Salzburg! The 23-year-old international player from Mali is the seventh newcomer into Alfred #Schreuder's team. He will sign a contract until 30 June 2024. pic.twitter.com/JQ6eugjcEN

— TSG Hoffenheim EN (@achtzehn99_en) August 15, 2019

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.