Iz Meklarena apeluju: Uprostite pravila

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 12:39

Iz Meklarena apeluju: Uprostite pravila

Šef Meklarena Andrea Stela oglasio se povodom pravilnika Formule 1 koji propisuje FIA.

Novi direktor Meklarena je izvršio određene promene unutar tima, a Zek Braun je sve to inicirao nakon lošeg starta sezone posle kog je usledilo i nekoliko otkaza.

Gil de Feran je ponovo postao konsultant direktora tima, a to se dogodilo zato što su pravila Formule 1 isuviše komplikovana i stručno lice je neophodno.

"Proces inovacije i evolucije koji smo započeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Meklarenu ima određene prioritete koje smo brzo identifikovali i oni se uglavnom odnose na tehnički deo, odnosno na aerodinamiku. Kada pogledamo Formulu 1 kao sport, videćemo da je to nešto jako komplikovano, pogotovo danas. Komplikovanije je nego ikada, posebno finansijske regulacije. Moramo da imamo dovoljno stručnih ljudi na rukovodećim pozicijama kako bismo ispunili ciljeve", rekao je Andrea Stela.

Timovi su dovodili finansijske stručnjake koji nadziru potrošnju novca i da sve ostane u okviru budžeta odnosno salary cap limita, da bi FIA kaznila Red Bul zbog nepoštovanja pravila.



"Pravila su kompleksna i za FIA, a tek za nas. Ako pogledamo običan proces, ljudima u FIA je potrebno nekoliko meseci da samo pogledaju žalbu i usvoje da su je primili. Ovaj teret dele svi timovi, a mi ih poštujemo i apelujemo da se pravila uproste"
, kaže Stela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.