Izvor: MozzartSport.com, 10.Avg.2020, 17:37

Iz Dortmunda zvanično: Sančo ostaje!

Imamo odgovor na veliko pitanje ovog leta

Sportski direktor Borusije Mihael Cork najavio je obraćanje javnosti i reč je održao. Očekivalo se da tu pričao o Sanču i to se i dogodilo. I rekao je da - Sančo ostaje u Borusiji!

Od priča da je nikada bliži Mančesteru, sada je posao propao. I zvanično. Borusija računa na njega za sledeću sezonu.

Mihael Cork je odagnao sve dileme:

"Planiramo da imamo Džejdona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sanča u timu i sledeće sezone. Odluka je konačna. Mislim da je to odgovor na sva pitanja", rekao je Cork.

Pa dodao…

"Prošlog leta smo prilagodili Džejdonovu platu kako bi se ona poklopila sa razvojem njegovih igara. Tako da u tom kontekstu mi smo već produžili tada ugovor do 2023. godine", rekao je Cork.

Klub iz Dortmunda postavio je ranije 10. avgust kao poslednji rok do kad može da proda Sanča. I to po ceni od 120.000.000 evra. Razlog što je baš današnji dan odredio završnim leži u činjenici da počinje pripreme za narednu sezonu i želi kristalno jasnu situaciju da li krilni napadač ostaje ili ide.

Sada je sve iskristalisano…

Borusija je potvrdila da se Džejdon Sančo nalazi na spisku putnika za Švajcarsku, gde će Milioneri u mestu Bad Ragac brusiti formu za početka narednog takmičarskog ciklusa.

Sada, kada je jasno kako se sve završilo, moramo da se zapitamo da li je ovo velika pobeda Borusije ili veliki poraz Mančestera koji je bio ubeđen da će dovesti igrača ovog leta.

Jasno je da je ovo i kocka Borusije koja je imala određenu sumu na tanjiru i nije prihvatila već je tražila da to bude 120.000.000 evra. Pitanje je da li će Borusija moći da dobije sledeće sezone toliki novac za Sanča, odnosno kako će ovaj fudbaler igrati u sezoni pred nama.

Opet, Mančester nije želeo da pruži 120.000.000, a sledećeg leta ako bude želeo da dovede Sanča možda će imati veću konkurenciju. To sada nikako ne možemo da znamo. Ali, Borusija je presekla i istakla zvanično da računa na Sanča.

Pominjalo se već da će Sančo dobiti platu u Mančesteru od 88.000.000 evra. Tačnije, ugovor na pet godina i 17.600.000 evropskih novčanica po sezoni. Te da će Borusija sa druge strane krenuti na Memfisa Depaja ili Žonataa Ikoena.

Na kraju ništa od toga. Sančo ostaje!

????️ Michael Zorc presser:

"We plan on having Jadon Sancho in our team this season, the decision is final. I think that answers all our questions." pic.twitter.com/Dy6PwEK3io

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.