Ivica Dačić predsednik RK Partizan

Izvor: B92, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivica Dačić predsednik RK Partizan



Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izabran je za novog predsednika rukometnog kluba Partizan. Na konstituivnoj sednici novog Upravnog odbora Partizana odlučeno je da Dačić bude predsednik, Dragoljub Puača potpredsednik, a bivši igrač Predrag Peruničić direktor kluba. Funkcije su razrešeni generalni sekretar Predrag Jušković i direktor Željko Bjelajac koji je ranije podneo ostavku.

Posle sednice Peruničić je izjavio agenciji Beta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da želi da legalno udje u prostorije kluba, koje su zaključane i koje čuva obezbedjenje bivšeg UO, kako bi Partizan mogao da nastavi sa nesmetanim radom.

"Svi koji me poznaju znaju da neću ništa nelegalno da uradim, ni na silu. Pokušaću da udjem u prostorije uz prisustvo tri člana komisije kako bismo preuzeli pečat", rekao je Peruničić.

Na pitanje kada očekuje da bi novi Upravni odbor mogao da počne sa radom, on je odgovorio: "U ponedeljak ili utorak, čim formiramo komisiju i udjemo u prostorije". Prema njegovim rečima, u komisiji će biti jedan član Sportskog društva Partizan, jedan navijač i jedan član Skupštine rukometnog kluba.

Pre tri dana dosadašnji predsednik Velimir Marjanović i "smenjeni Upravni odbor" odlučili su da raspišu izbore za novu Skupštinu, a ne da sazovu novu sednicu stare Skupštine kako je bilo planirano.

"Tačno je da je Statut kluba loše napisan i da može da ga tumači ko kako hoće", rekao je tada Marjanović.

Od tada "nova" i "stara" vlast ne priznaju jedna drugu, spor se produžava, a klub u takvoj situaciji teško funkcioniše.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.