Ivanovićeva s lakoćom u finale

Izvor: Politika, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanovićeva s lakoćom u finale

Ana Ivanović (šesta na svetskoj rang-listi) igraće danas u 14.30 časova u finalu u Luksemburgu (dvorana, fond za nagrade 600.000 dolara). U polufinalu je kao drugi nosilac s lakoćom pobedila Ruskinju Veru Zvonarjovu (27) sa 6:4, 6:2, a protivnik za ček na 88.265 dolara joj je četvrti nosilac Slovakinja Danijela Hantuhova (10) koja je bila uspešnija od petog nosioca Francuskinje Marion Bartoli (11) sa 6:2, 6:2.
Ivanovićeva se s najboljom slovačkom teniserkom, posle nekoliko godina povratnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << među deset najboljih (početkom 2003. bila i peta), sastala samo na travi u Bošu, ove godine, u četvrtfinalu. Izgubila je sa 6:3, 6:1. Naša teniserka je na prvom iskušenju posle Međunarodnog prvenstva SAD. Predah od gotovo mesec očigledno joj je dobro došao pa deluje sveže i ubojito. Zvonarjova ju je pobedila u oba duela ove godine, ali je juče bila nemoćna, pogotovo u drugom setu.

Ivanovićeva je u Luksemburgu već bila ostvarila dvostruku dobit. Pobedom nad Francuskinjom Tatjanom Golovinom u četvrtfinalu (6:1, 6:2) izvadila je kartu za Madrid, za završni turnir za osam najuspešnijih teniserki sezone (6-11. novembar), a na listi koja će da bude objavljena sutra potisnuće s petog mesta Ruskinju Anu Čakvetadze koja je bila prvi nosilac, ali je u četvrtfinalu izgubila od Bartolijeve (6:4, 4:6, 6:4).

G. A.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.