Ivanov na korak od tripl-dabla, Valjevcima bodovi

Izvor: MVP.rs, 17.Okt.2015, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov na korak od tripl-dabla, Valjevcima bodovi

Važna pobeda srpskog tima u regionalnom takmičenju.

Ekipa Metalca Farmakom upisala je drugi trijumf zaredom u ABA ligi. Valjevci su u okviru šestog kola bili bolji od Krke u Novom Mestu rezultatom 75:70. Pobeda dodatno dobija na težini ako se uzme u obzir da je ekipa Vladimira Đokića igrala bez Nikole Jevtovića, prvog centra.

U Sloveniji je viđena veoma neizvesna utakmica u kojoj je srpski tim većim delom meča diktirao tempo. Ipak, domaćin je >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u samom finišu uspeo da dođe do vođstva, pa je viđena uzbudljiva završnica. Pobednika je odlučio Dušan Kutlešić trojkom za 69:74 u poslednjem minutu susreta.

Mladi bek je bio najkorisniji igrač u pobedničkoj ekipi sa 14 poena, pet skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i valorizacijom 19. Pratili su ga Đorđe Majstorović sa 18 i Nikola Malešević sa 13 poena, uz pet uhvaćenih lopti i šest asistencija. U odsustvu Jevtovića veliki doprinos trijumfu dao je Miloš Janković sa 11 poena i pet skokova.

Trebalo bi pomenuti da je Metalac ovaj meč dobio uprkos užasnoj realizaciji šuta za tri poena (3/16) i veoma lošem izvođenju slobodnih bacanja (18/28). Gosti su zaostajali i u skoku (35-28), ali su sve to nadomestili sa sedam izgubljenih lopti manje od rivala (23-16). Dobra vest za Valjevce je i činejnica da se posle povrede na teren vratio Boris Bakić. Iskusni bek je u svom prvom meču u novoj sezoni upisao dva poena za 13 minuta.

Uprkos porazu, košarkaš domaće ekipe Ive Ivanov prikazao je verovatno najbolju individualnu predstavu u dosadašnjem toku sezone 2015/16. Krilnom centru je nedostajala samo jedna asistencija za tripl-dabl učinak. On je meč okončao sa 14 poena, 15 skokova i devet asistencija. Ipak, podršku je imao samo od Luke Lapornika koji je ubacio 15 poena.

Posle šest odigranih kola ekipa Metalca ima po tri pobede i poraza, a u narednoj rundi je očekuje susret sa Crvenom zvezdom Telekom u Valjevu. Sa druge strane, Krka igra ispod očekivanja. Timu iz Novog Mesta je ovo bio četvrti neuspeh. U sedmom kolu tim Ivana Velića gostuje Partizanu NIS.

Krka - Metalac Farmakom 70:75 (19:21, 15:19, 19:18, 17:17)

Krka: Tratnik 10, Ivanov 14 (15sk, 9as), Sinovec 6 (7sk, 6il), Rojc, Lalić 8, Katnić 7 (5as, 4ul), Mulalić, Kastrati 6, Dimec 4, Polutak, Ritlop, Lapornik 15. Trener: Ivan Velić

Metalac Farmakom: Kočović, Malešević 13 (5sk, 6as, 6il), Čampara 2, Kutlešić 14 (5sk, 4as, 3ul, 5il), Janković 11 (5sk), Majstorović 18, Pilčević 1, Jošilo 6 (4sk, 5as, 3ul), Rakićević 8 (7sk), Bakić 2, Gabrić. Trener: Vladimir Đokić

(foto: ABA League)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.