Ivana u atletskom kremu i Komisiji IAAF

Izvor: B92, 14.Avg.2017, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana u atletskom 'kremu' i Komisiji IAAF

Srpska atletičarka Ivana Španović izglasana je za članicu sportske komisije Međunarodne atletske asocijacije.

Ona je jedna od šestoro sportista koje su kolege tokom Svetskog prvenstva u atletici birale u spomenutu komisiju.

Kim Kolins, Injaki Gomes, Adam Kšžot, Tomas Reler i Benita Vilis je preostalih pet takmičara koji će od 1. januara 2018. godine početi svoj mandat u komisiji.

Komisija trenutno ima 19 članova, a u njoj su između ostalih Slovenac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Matej Tot i Ruskinja Jelena Isinbajeva. Od 19 članova, 12 biraju sportisti, a preostalih sedam delegira Savet Međunarodne atletske asocijacije.

Izbor šestoro novih čllanova se vrši na svakom Svetskom prvenstvu, a glasanje u kome je jedna od pobednica bila i Ivana Španović trajalo je od 1. do 12. avgusta.

Pošto je i sama bila žrtva sporne situacije u finalu Svetskog prvenstva, Ivana Španović će se verovatno od prvog dana maksimalno zauzeti da se slične kontroverze ubuduće ne ponavljaju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.