Izvor: RTS, 24.Feb.2021, 21:44

Ivana i Armin pobedili i u Beogradu, Duplantis oborio rekord dvorane

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović trijumfovala je na šestom međunarodnom atletskom mitingu u Beogradu – "Serbian indoor miting" u skoku udalj, dok je Armin Sinančević to učinio u disciplini bacanje kugle. Španovićeva i Sinančević su tako nastavili sa sjajnim nastupima i pobedama, posle trijumfa na prvenstvu Balkana u Istanbulu.
Ivana je bila daleko ispred konkurencije u skoku udalj, zahvaljujući skoku od 6,71 metar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Srpska reprezentativka je prestupila u prve dve serije, da bi u trećoj, skokom od 6,70, najavila trijumf u prestonici naše zemlje.
U petoj seriji je popravila rezultat za jedan centimetar i "overila" trijumf.
Sinančević je bio dominantan u bacanju kugle, zabeležio je dužinu 21,25 metara, čime je postavio novi nacionalni rekord.
Miting u Beogradu obeležio je i svetski rekorder u skoku s motkom Arman Duplantis, koji je postavio rekord Atletske dvorane.
Šveđanin nije uspeo da popravi svoj svetski dvoranski rekord, ali je sa 6,10 postavio rekord dvorane i oduševio prisutne gleadoce.
Šveđanin je za najboljeg atletičara na mitingu dobio ček na 3.000 evra, koji mu je uručio predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, dok je Armin Sinančević dobio nagradu za drugo mesto od 2.000 evra.

Lazar Anić je bio drugi u skoku udalj za muškarce. Skočio je 7,91, koliko i Izmir Smajlaj, ali je Albanac završio prvi zato što je njegov drugi najbolji skok bio bolji od Anićevog.
Ana Lukić je trčala 8,21 metar na 60 metara sa preponama i ostvarila je svoj lični rekord, dok je Aleksa Kijanović zauzeo drugo mesto u trci na 60 metara sa vremenom 6,75.
Luka Trgovčević je sa 7,85 pobedio na 60 metara prepone (drugi je bio Hasan Fofana sa 7,86), Britanka Morgan Lejk je bila prva u disciplini skok uvis za žene, jer je "prebacila" 1,96. Crnogorka Marija Vuković je stala na 1,89.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španovićeva trijumfovala na "Serbijan openu"

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2021

Srpska atletičarka Ivana Španović pobijedila je večeras u skoku udalj na Međunarodnom atletskom mitingu "Serbijan open" u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

IVANA PONOVO LETI: Španovićeva trijumfovala na mitingu u Beogradu

Izvor: Kurir, 24.Feb.2021

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović je pobedila u skoku u dalj na "Serbian Openu" u Beogradu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.