Ivana Španović: Dobro je prošlo

Izvor: B92, 06.Feb.2022, 12:31

Ivana Španović: Dobro je prošlo

Ivana Španović je trijumfom na prvenstvu Srbije na Banjici nadmašila najbolji rezultat na svetu.

Skočila je 6.85m, što je za 15 centimetara više od dosadašnjeg najboljeg rezultata.

"Pribojavala sam se podloge, koja je kod nas u dvorani tvrda, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sam radila na malo mekšoj stazi. Takođe sam se pitala kako će se temperaturna razlika odraziti na mene. Radila sam na 30 stepeni i više. Kod kuće je hladnije. Dobro je, ipak, sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošlo. Sada predstoje takmičenja s podlogom na daskama tokom zaleta, koja me očekuje i kod nas u 'Štark areni'. Prvo je u Birmingemu 19. februara. Ovo sada sve dosta lepo izgleda. Treba pridodati daljine koje će doći i s pravom konkurencijom", rekla je Ivana Španović.

Trener Goran Obradović je najavio da bi bio zadovoljan da njegova učenica počne s daljinama između 6,70 i 6,80. Kada je bilo još bolje konstatovao je:

"Presrećan sam što se tiče rezultata. Treba imati u vidu da je koristila, kao i uvek kraći zalet na početku sezone od 16 koraka, a pun je 18. Tehnički je odradila sve korektno, ali nije na vrhunskom nivou, kakav bi trebalo da bude i kakav će biti uoči Prenstva sveta u „Štark areni“ gde brani zlatnu medalju s Prvenstva sveta u Birmingemu 2018", rekao je trener Goran Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.