Ivan Kolić ponovo u vrhu

Izvor: B92, 17.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Kolić ponovo u vrhu



Mladi i najuspešniji 25-godišnji srpski avio modelar Ivan Kolić ponovo je prvi na FAI rang listi Svetskog kupa za 2007. godinu, posle pobede na Svetskom kupu "Memorijal Izeta Kurtalića" održanog u Bosanskom Petrovcu u BiH. Koliću je ovo 29 pobeda u Svetskim kupovima, treća ove godine. Treća zlatna medalja posle Svetskih kupova u Zrenjaninu (Srbija) i Odesi (Ukrajina) u okviru Svetskog prvenstva, gde je dobio 56 bodova, pa sa 52 boda iz BiH ima ukupno 159 bodova ispred svog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bivšeg trenera Igora Vivčara (Ukrajina).

M.Volner (Velika Britanija) je treći sa 144 boda.

Ivan je pobedu u BiH osvojio u finalu na 9 minuta posle sedam letova po tri minuta u kome su pored Ivana učestvovala i dva domaća takmičara, Kenan Jusufbašić, bivši svetski prvak iz 1999. godine, kao i Malik takođe nosilac zlata sa svetskog u Izraelu 1999., kao i hrvatski takmičar Grepl koji je bio u više finala svetskih kupova sa Ivanom.

Ivanov model je izleteo u finalu 5 minuta i 54 sekunde i oko minut više nego drugoplastirani Malik i trećeplasirani Grepl. Drugom reprezentativcu Bih Kenanu Jusufbašiću nije elisa funkcionisala pa je bio četvrti u finalu. Vreme na takmičenju je bilo oblačno, a pred finale je padala i jaka kiša. Drugi srpski takmičari u kategoriji F1A nisu imali sreće jer je determa skinula model Miće Tice 5 sekundi pre maksimalnih 3 minuta, pa je naš reprezentativac Tica nastavio takmičenje trenirajući za naredni vikend u Zrenjaninu gde se održava domaće takmičenje »Memorijal Županskog«. Naš vice šampion evrope u F1A jedrilice Boraoški ušao je u finale na 7 minuta i bio je odličan peti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.