Iton opet rekorder u sedmoboju

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Feb.2011, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iton opet rekorder u sedmoboju


Američki atletičar Ešton Iton postavio je svetski rekord u sedmoboju u dvorani, pošto je na mitingu u estonskoj prestonici Talinu osvojio 6.568 bodova.
Dvadesettrogodišnji Iton je tokom dvodnevnog takmičenja osvojio 69 poena više od dosadašnjeg sopstvenog rekorda, postavljenog u martu prošle godine u Fajetvilu, u američkoj državi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Arkanzas.
Prvog dana mitinga, u subotu, Iton je imao najbolji lični rezultat u bacanju kugle hicem od 14,45 metara, dok je 60 metara pretrčao za 6,66 sekundi.
Drugog dana je takođe imao najbolji lični rezultat na 60 metara prepone (7,60 sekundi), a 1.000 metara je pretrčao za 2:34,74 minuta.
Drugo mesto na mitingu u Talinu osvojio je estonski sedmobojac Andres Raja sa 6.114 bodova, dok je svetski rekorder u desetoboju Čeh Roman Šebrle takmičenje završio na petom mestu sa 5.848 bodova.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Padali svetski i naši rekordi

Izvor: B92, 06.Feb.2011

Na atletskim takmičenjima ovog vikenda predstavnici Srbije postigli su značajne rezultate, a oborena su i dva nacionalna rekorda...Član novosadske Vojvodine Mihail Dudaš pobedio je u sedmoboju na dvoranskom mitingu u Budimpešti osvojivši 5.867 bodova, što je za 158 bodova bolji rezultat od dosadašnjeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.