Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2020, 11:44

Italijanski obračun u Kini

Evergrande Fabija Kanavara čeka duel sa Šenhuom Roberta Donadonija u 3. kolu Superlige

Izabranici Fabija Kanavara krenuli su ubedljivo u odbranu šampionske titule. Siguran na otvaranju protiv Šenhue, nemilosrdan u derbiju Guangdžua protiv R&F-a, Evergrande sprema još jednu recku na meču sa Šenženom (12.00).

Lavovi Južne Kine su bili impresivni u uvodna dva kola, igrali lepršavo, efikasno i što je najbitnije, u oba navrata sačuvali mrežu, te posle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 180 minuta fudbala imaju gol-razliku 7:0. Pritom, najzvučnija imena ekipe, Paulinjo i Anderson Taliksa, nastavili su sa sjajnim partijama iz prethodne sezone i već na svom kontu imaju po gol i asistenciju. Međutim, u prvi plan je posle dva kola izbio domaći fudbaler, Vei Šihao, sa tri pogotka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na drugoj strani, preko puta Kanavara, dobro poznato lice - Roberto Donadoni, koji je osvajaču Zlatne lopte iz 2006. godine bio reprezentativni selektor u Italiji. Donadonijev Šenžen je takođe bio golgeterski raspoložen – pet golova na dve utakmice - na otvaranju sezone. Ali, ekipa iskusnijeg italijanskog stručnjaka je za razliku od tima svog sunarodnika Kanavara bila polovična u uvodna dva kola – slavila je protiv R&F-a, da bi u prethodnoj rundi pala u “revolveraškom obračunu“ sa Šenhuom (2:3).

U Šenženu, baš kao u Evergrandeu, glavnu reč imaju strani igrači. Istina, manje poznati. Džon Meri, Kamerunac koji je u sezoni 2015/16 odigrao jedan meč za Vojvodinu, bio je dvostruki strelac u prošlom kolu protiv Šenhue, a golom i asistencijom istakao se i Harold Presijado.

 Dva tima su se prethodne sezone po prvi put međusobno susrela posle punih osam godina, a oba meča u prvenstvu dobio je Evergrande minimalnom razlikom. Pored dva pomenuta duela, ovi timovi su odigrali ukupno još šest međusobnih utakmica, a Šenhua nikada nije izašla kao pobednik, sa skorom od pet poraza i jednim remijem.

KINA 1 - 3. KOLO

GRUPA A

Utorak

12.00: (8,00) Šenžen (5,30) Guangdžu Evergrande (1,30)

14.00: (1,85) Đijangsu (3,45) Dalijen (4,00)

Sreda

12.00: (1,85) Šandong (3,45) Šangaj Šenhua (4,00)

14.00: (2,45) Henan (3,25) Guangdžu R&F (2,75)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.