Italijanski mediji: Zvezda uzima Šengeliju ako Mirotić izabere Partizan

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 13:57

Italijanski mediji: Zvezda uzima Šengeliju ako Mirotić izabere Partizan

List "Corriere di Bologna" donosi informaciju po kojoj Zvezda i dalje računa na to da bi mogla da privoli Mirotića da potpiše, ali ima i spreman "plan B".

Bilo je već reči o tome, u domenu spekulacija sve ovo vreme, da Zvezda ima u vidu Tornikea Šengeliju i to samo ukoliko Nikola Mirotić ode u drugom pravcu - na primer u Partizan (kome je navodno najbliži).

U slučaju da ne dođe do saradnje Zvezde i Mirotića, piše dalje ovaj list, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a prenosi i Eurohoops, klub sa Malog Kalemegdana u potpunosti bi se okrenuo Šengeliji i sve svoje pregovaračke resurse preusmerio ka Gruzinu.

Možda bi i najjači adut Zvezde u tom smislu bio trener Duško Ivanović koji je trenirao Šengeliju u Baskoniji.

Dalje, dnevnik iz Bolonje navodi da će se i Virtus pitati u vezi sa statusom Gruzina, i dalje postoji želja za nastavkom saradnje, međutim neće ga pošto-poto zadržavati ako bude drugačijih dogovora.

Ovaj evroligaš bi odlaskom Šengelije igrački izgubio jakog aduta na poziciji "petice", ali bi sačuvao tri miliona evra (koliko bi otprilike izdvojio za nastavak saradnje sa Gruzinom za dve sezone).

Šengelija je minule sezone u Evroligi beležio 9.4 poena, 3.1 skokova i 3.1 asistencija u proseku po meču.

Zvezda je ovog leta već dovela nekolicinu igrača. Stigli su Dejan Davidovac, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Marko Simonović, Rokas Giedraitis, Džoel Bolomboj, Majk Tobi i Šabaz Nejpir.

Očito, ni tu nije kraj pojačanjima sudeći prema onome što se "krčka" ovih dana u Bolonji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.