Italijani šest od šest – Fonjini deklasirao Ožije - Alijasima

Izvor: B92, 29.Maj.2023, 15:59

Italijani "šest od šest" – Fonjini deklasirao Ožije - Alijasima

Fabio Fonjini nastavio nisku pobeda italijanskih predstavnika uprvom kolu Rolan Garosa savladavši desetog nosioca u tri seta

Neočekivano lako, Fonjini je porazio Kanađanina i desetog nosioca na turniru Feliksa Ožijea-Aliasima - 6:4, 6:4, 6:3 za dva sata i 18 minuta.

Dan ranije, svi italijanski predstavnici u obe konkurencije su imali perfektan učinak i nastavili takmičenje na drugom Grend slemu sezone.

U 2. kolo Rolan Garosa, osim Fonjinija, plasirali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se Arnaldi, Museti i Sonego u muškoj, te Đorđi i Erani u ženskoj konkurenciji.

Meč Fonjinija i Ožije-Alijasima je uglavnom bio "jednosmerna ulica", Italijan je imao punu kontrolu meča i potvrdio da je povreda koju je vukao prošlost. Bio je stabilan, konstantan i efikasan, toliko da Kanađanin nije imao šanse da presumeri tok meča.

Ožije-Alijasim nije ni najspremniji ušao u ovaj meč, i to je bitan razlog blede partije. Zbog povrede ramena se povukao sa turnira u Lionu protekle nedelje kako bi spreman dočekao Pariz, međutim očito da i dalje nije poptuno fit.

U narednoj rundi Fonjinija čeka Džejson Kubler iz Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.