Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2020, 15:37

Italijani prenose: Završnica Evrokupa u Beogradu

List Korijere di Bolonja tvrdi da je srpska prestonica glavni favorit za organizaciju završnog turnira

Izgleda da se košarka vraća na velika vrata. Ranije tokom meseca maja, čelnici naše zemlje dali su jake garancije za održavanje završnice Evrolige u Beogradu, a sada se sve ozbiljnije priča i o organizaciji Fajnal Ejta Evrokupa u srpskoj prestonici. Da trenutno važi ona da „gde ima dima, ima i vatre“, potvrđuje italijanski list Korijere di Bolonja, koji naglašava >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da će se turnir igrati u periodu između 4. i 17. jula.

Plan je da se mečevi ovog takmičenja igraju u dvorani „Aleksandar Nikolić“ i u „Štark Areni“, a utisak je da je srpska prestonica, prema pisanju ovog lista, glavni favorit za završni turnir.

A podsetimo, odmah po prekidu sezone u Evrokupu, javili su se predlozi da se završnica odigra u Bolonji, po predlogu tamošnjeg sportskog direktora. Potom su se javili iz Partizana sa predlogom da se turnir održi u Beogradu, baš zbog činjenice da su crno-beli imali najbolji odnos pobeda i poraza u prethodnoj fazi takmičenja. Čelnici Evrolige su zatim demantovali da je bilo bilo kakvih konkretnih odluka po ovom pitanju.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Navodno postoji rezervna varijanta, pa se ranije Novi Sad takođe pojavio kao opcija za organizaciju mečeva međunarodnih takmičenja. U slučaju da se termini dva takmičenja preklope, Partizan bi čak mogao da igra završnicu Evrokupa u Vojvodini.

Doneta je odluka da se tokom plej-ofa igraju revanš mečevi, što je promena u odnosu na početni format tokom kojeg je bilo planirano da se u četvrtfinalu, polufinalu i finalu igraju serije na dve pobede.

Za konačnu odluku, ipak, moraće da se sačeka odluka Evrolige koja će biti doneta najkasnije do 24. maja, a parovi četvrtfinala Evrokupa su Partizan – Uniks, Promiteas – Tofaš, Unikaha – Venecija i Virtus Bolonja – Monako. Nema sumnje da bi ovo bila velika prednost za crno-bele, ukoliko bi došlo do ostvarenja.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.