Izvor: RTS, 26.Sep.2022, 22:50

Italijani nadigrali Mađare za plej-of, Nemačka poslala Engleze u niži rang Lige nacija

U utakmicama poslednjeg kola treće grupe lige A u Ligi nacija fudbaleri Italije su nadigrali selekciju Mađarske sa 2:0 na gostovanju i obezbedili plasman u plej-of takmičenja, a reprezentacija Nemačke je takođe na gostovađu odigrala sa Englezima nerešeno 3:3 i poslala ih u niži rang takmičenja.
Poslednje kolo u grupi 3 je bilo odlučujuće i rivali su u direktnim susretima odlučivali o situaciji na tabeli, nastavku ili o opstanku u vrhu takmičenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
U borbu za prvo mesto na tabeli reprezentacija Mađarske je dobro počela meč na svom terenu protiv selekcije Italije koja je u meč ušla vrlo otvoreno i agresivno pa je uspela da dođe do vođstva u 27. minutu pogotkom Đakomo Rapsadorija.
U vrlo ravnopravnom duelu Italijani su do presudne prednosti došli na početku drugog poluvremena pogotkom Federica Dimarka u 52. minutu i praktično obezbedili prvu poziciju u grupi koja ih vodi u plej-of.
U borbi za opstanak u grupi odvijala se mnogo dramatičnija borba između selekcija Nemačke i Engleske koja je razrešena tek u drugom poluvremenu.
Nemci su na gostovanje poslednjeplasiramom u grupi timu Engleske došli kao favoriti i to su, posle ravnopravnog duela u prvom poluvrenenu, potvrdili golovima Gurdogana i Vernera u 52. i 67. minutu igre.
Ali domaćini se nisu predavali, pa od 72. do 75. minuta dolaze do izjednačenja.
Otvoreni duel se nastavlja i Italijani u 83, minutu opet dolaze do vođstva od 3:2 da bi samo četiri minuta kasnije domađini izjednačili na 3:3, pa se ušlo u krajnje neizvesnu završnicu meča.
Ipak, iako se igralo i pet minuta sudidke nadoknade, do kraja meča više nije bilo promene rezultata i domaćini meča Englezi će se morati pomiriti sa činjenicim da idu u niži rang takmičenja kap poslednji tim u grupi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Italijani srušili snove Mađarskoj, Donaruma skidao zicere

Izvor: Danas, 26.Sep.2022

Fudbaleri Mađarske nisu iskoristili jedinstvenu priliku da se plasiraju u plej-of A divizije Lige nacija. Iako im je bio potreban samo bod u poslednjem kolu i to pred svojim navijačima, Italijani su slavili sa 0:2 i time preuzeli lidersku poziciju na tabeli, samim tim i mesto u plej-ofu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.