Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijan suspendovan 18 meseci zbog kokaina

Italijanski biciklista Luka Paolini suspendovan je na 18 mjeseci pošto je bio pozitivan na kokain na Tur d’Fransu prošle godine.

Međunarodna biciklistička unija saopštila je da je Paolini kažnjen zbog nenamjernog kršenja antidoping pravila. Paolini je priznao da je koristio kokain, ali je rekao da to nije uradio kako bi poboljšao svoj nastup u biciklizmu.

Italijan je izbačen sa Tura kada su 10. jula objavljeni rezultati, a tri dana pošto je testiran poslije četvrte etape. Zbog pozitivnog testa, Paolini je dobio otkaz u ruskoj Kaćuši. Paolinijeva suspenzija će isteći u januaru.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.