Italija bez sporta poštuje Papu

Izvor: B92, 02.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija bez sporta poštuje Papu



Italijanske sportske vlasti odlučile su u subotu da, u znak poštovanja prema papi Jovanu Pavlu Drugom, odlože sve sportske aktivnosti planirane za vikend.

Predsednik Italijanskog olimpijskog komiteta Đani Petruči saopštio je odluku koja će uticati na fudbalske utakmice Serije A, mečeve finala plej-ofa u hokeju na ledu, kao i košarkaške i odbojkaške duele i amaterski sport.

Papino zdravstveno stanje naglo se pogoršalo u četvrtak uveče, kada je zbog urinarne infekcije dobio septični šok a potom i srčani udar. Prema saopštenju iz Vatikana, objavljenom u subotu ujutro, stanje poglavara Rimokatoličke crkve je veoma ozbiljno i on povremeno gubi svest.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.