Italija: Trenerska vrteška

Izvor: B92, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: "Trenerska vrteška"



Italijanska liga završena je ubedljivom pobedom tima koji je i prikazao najviše ove sezone (Montepaski), ali je po mnogima neočekivano brzo "trenerska vrteška" počela da se okreće.

Prema pisanju italijanskih medija, trener ovogodišnjeg finaliste Virtusa iz Bolonje Zare Markovski neće naredne sezone sedeti na klupi legendarnog kluba.

I Ruben Manjano dosadašnji trener Varezea i nekadašnji selektor Argentine, napušta ovaj italijanski tim, a očekuje se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povratak u italijansku košarku dosadašnjeg trenera Arisa Andree Macona koji bi trebalo da predvodi Klimamio koji je imao jednu od najgorih sezona u poslednjih 10 godina.

I Virtus i Vareze zainteresovani su za Stefana Pilastrinija, dok bi u ekipi Varezea rešenje mogao da bude i Veljko Mršić, nekadašnji igrač tog kluba, ali trenutno i jedan od kandidata za klupu Cibone.

Ostaje i veliko pitanje gde će Aleksandar Djordjević. Jedan od najboljih igrača sveta svih vremena, i trener Armani Džinsa, po svemu sudeći napušta klupu milanskog tima.

Na njegovo mesto mogao bi da uskoči upravo Markovski, ali je "kao gotova stvar" u Milanu vidjen Serdjo Skariolo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.