Istraga zbog smrti bijatlonke

Izvor: B92, 23.Feb.2015, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog smrti bijatlonke

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko najavio je istragu povodom smrti bijatlonke Aline Jakimkine, koja je umrla tokom trke za Kup Rusije u sibirskom Tumenu.

21-godišnja bijatlonka, koja se takmičila za republiku Udmurtiju, iznenada se srušila 700 metara pred ciljem i umrla od posledica srčanog udara, kako je to pokazala autopsija.

Želim da izrazim duboko saučešće Alininoj porodici. Ovo je ogromna tragedija i istragu će sprovesti uglavnom ministarstvo sporta”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Mutko u telefonskom razgovoru za Rojters.

Mutko je odbacio eventualnu mogućnost da je Jakimkina uzimala nedozvoljena sredstva, budući da je ruski sport u poslednjih nekoliko godina uzdrman brojnim doping skandalima.

Ovo je bilo obično takmičenje u okviru Kupa Rusije, a na ovakvim nadmetanjima zaista nema nikakve svrhe koristiti doping”, rekao je Mutko.

On je istakao da bi lekarska kontrola u svim ruskim regionima ubuduće morala da bude obavezna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.