Istraga povodom navijačkog nasilja u francuskoj

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Nov.2013, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga povodom navijačkog nasilja u francuskoj

Javni tužilac Nice pokrenuo je istragu posle divljanja navijača na utakmici između Nice i Sent Etjena, kada je osmoro ljudi povređeno.
Navijači oba kluba su se tokom utakmice gađali stolicama koje su iščupali na stadionu.
Prethodno su navijači Sent Etjena bili obasuti kamenicama prilikom dolaska na utakmicu, a policija koja ih je dopratila na stadion morala je da ih evakuiše po završetku meča.
Kako se navodi, više od 200 stolica je iščupano i one su korišćene kao projektili obe navijačke grupe.
Javni tužilac Nice Erik Bedon je potvrdio da je pokrenuta istraga, ali nije dao više detalja.
Zamenik gradonačelnika Nice Kristijan Estrozi optužio je za nasilje navijače Sent Etjena i osudio „njihvo vandalsko ponašanje koje je obeščastilo fudbal i sportske vrednosti”
Zvaničnik Sent Etjena Rolan Romejer nije posebno optužio ni jednu stranu, ali je za radio stanicu RTL rekao da „ovo očigledno nisu normalni, obrazovani ljudi”, aludirajući pritom na navijače.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga zbog incidenata u Nici

Izvor: RTS, 25.Nov.2013

Zbog incidenata koji su se dogodili na utakmici francuskog prvenstva između domaće Nice i gostujućeg Sent Etjena, javni tužilac Nice Erik Bedon pokrenuo je istragu. U pomenutim incidentima povređeno je najmanje osam osoba...Javni tužilac Nice pokrenuo je istragu posle divljanja navijača na utakmici...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.