Istorijska utakmica ŽFK Miljakovac

Izvor: B92, 09.Avg.2022, 13:20

Istorijska utakmica ŽFK Miljakovac

ŽFK Miljakovac odigrao je prvu utakmicu u svojoj istoriji.

Na pomoćnom terenu stadiona na Banjici, protivnik Miljakovčanki bila je ekipa Rada koja nastupa u višem rangu.

Susret je završen rezultatom 1:1, a Miljakovčanke mogu biti zadovoljne svime što su prikazale na Banjici.

ŽFK Miljakovac meč je počeo u sledećem sastavu:

Na golu Jovana Leposavić i u polju Anastasija Čeperković, Monika Bunjaku, Kristijana Ćaćić, Ana Petrović, Tamara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kirov, Zorana Petrović, Marija Galić, Milica Batinica, Marina Radovanović i Tamara Radojević. U igru su ušle i Anja Plavšić i Nataša Vučetić.

Od samog početka gledali smo izuzetno borbenu utakmicu u kojoj je ŽFK Rad prikazao da obiluje talentovanim igračicama i da će višegodišnji rad u ženskom fudbalu tek dati rezultate, dok su sa druge strane igračice Miljakovca parirale iskustvom.

Na početku meča ekipa Rada je imala inicijativu i pokušavala u više navrata da postigne pogodak, ali se odbranama istakla Jovana Leposavić, poslednje pojačanje Miljakovca, koja je sjajnim intervencijama sačuvala gol svoje ekipe i zaslužila aplauze brojne publike.

Pred kraj prvog dela igre ekipa Miljakovca je preuzela inicijativu, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Drugo poluvreme donelo je izjednačen odnos snaga na terenu, i svoju šansu prvo je iskoristila ekipa ŽFK Rad koja je došla u prednost.

Pred kraj meča usledio je istorijski momenat za ŽFK Miljakovac. Strelkinja istorijskog prvog gola za našu ekipu bila je Zorana Petrović.

Nakon kornera koji je izvela Marina Radovanović, nastala je velika gužva u petercu protivnika u kojoj se najbolje snašla upravo Zorana i zatresla mrežu.

Kada jednog dana bude postojao muzej kluba, u njemu će svoje mesto zasigurno dobiti kopačke kojima je postigla gol. Zanimljivo je su to iste one kopačke u kojima je Nikola Nešić izveo potez za pamćenje na utakmici sa OFK Beogradom koji je postao viralan na društvenim mrežama.

Pošto su Zorani hitno trebale kopačke za utakmicu, Neške je rešio da joj ustupi njegove, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Nakon meča Zorana je istakla da se nada da je sve ovo samo najava dobrih rezultata i igara ŽFK Miljakovac u budućnosti.

"Velika je čast odigrati prvu istorijsku utakmicu za ŽFK Miljakovac, a pogotovo jer je sve krunisano prvim pogotkom u istoriji kluba. Meč protiv ŽFK Rad je bio odličan, uzimajući u obzir da se igračice još uvek ne poznaju dobro, tako da je rezultat koji smo izborile sjajan. Očekujem u budućnosti još kontrolnih mečeva tokom kojih ćemo se još bolje spremiti, dobiti iskustvo i još više dominirati na terenu. Nemam sumnju da će predstojeća sezona biti uspešna i da će tim biti još brojniji", istakla je strelkinja istorijskog gola u izjavi za klupski sajt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.