Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 22:28

Istorijska slast pobede, Zlatibor srušio Mladost u Užicu

Čajetinci ostvarili prvo slavlje u elitnom rangu (1:0). Premijernu pobedu u sezoni zabeležila i Bačka

Više nema ekipe bez pobede u Superligi. Istorijsko slavlje u elitnom rangu takmičenja ostvario je Zlatibor, koji je kao domaći u Užicu savladao Mladost iz Lučana sa 1:0. Strelac pogotka koji će zlatnim slovima biti ispisan u istorijskim knjigama kluba iz Čajetine bio je Ifet Đakovac u 60. minutu.

Nakon serije katastrofalnih rezultata s početka sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << delovalo je da će ekipa Predraga Ristanovića biti "topovsko meso" u Superligi ove sezone, ali su stvari u poslednje dve nedelje naglo promenile. Čajetinci su prošlog vikenda otkinuli bod na krovu Tržnog centra stadion (0:0), a večeras su usledila premijerna tri boda. Ristanovićev sastav je stekao neophodno sampouzdanje pred pauzu i sada ima dovoljno vremena da se pripremi za meč sa Napretkom u Kruševcu 12. septembra.

Do prvog trijumfa u ovoj sezoni stigla je i Bačka, koja je u Bačkoj Palanci savladala Voždovac sa 2:1. Zanimljivo, sva tri gola na meču postignuta su u prvih devet minuta. Dvostruki strelac za domaćina bio je Nikola Žakula, dok je konačan rezultat postavio Marko Živković.

Na pobednički kolosek vratio se Radnički iz Niša. Meraklije su savladale Proleter iz Novog Sada sa 2:0, a golove u drugom poluvremenu za domaćine postigli su Nenad Gavrić i Dušan Stojiljković.

Golova, ni pobednika, jedino nije bilo u Novom Pazaru, što je rezultat kojim su sigurno zadovoljnii gosti iz Surdulice. Radnik je na taj način prekinuo niz od četiri uzastopna poraza u Superligi.

SUPERLIGA - 6. KOLO

Petak

Inđija - Javor 3:2 (1:0)

/Aleksić 8, Dimitrov 56pen, Bastajić 82 - Luković 68, Jevtić 75/

Metalac - Čukarički0:0

Subota

Rad - Napredak 3:1 (1:1)

/Jovanović 42, Novaković 50, Trninić 63 - Stević 25/

Novi Pazar - Radnik 0:0

Zlatibor - Mladost Lučani 1:0 (0:0)

OFK Bačka - Voždovac 2:1 (2:1)

Radnički Niš - Proleter NS 2:0 (0:0)

Nedelja

18.45: (2,95) Vojvodina (3,30) Partizan (2,45)

20.00: (4,20) Mačva (3,45) Spartak (1,90)

21.00: (1,20) Crvena zvezda (6,75) TSC (14,0)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.