Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2021, 00:15

Istorija se piše u Kujabi

Serija B: U slučaju boda protiv Sampajo Koree, ekipa iz provincije Mato Groso prvi put će da igra najjaču ligu Brazila

Zbog meteorskog uspona Kujaba je dobila nadimak "KujaBajern": Prošle sezone u debitanskom ušešću u Seriji B bila je sedma, a ove godine je na pragu istorije. Klub koji postoji manje od dve decenije (osnovan 2001.) na korak je do brazilske Serije A i igranje naredne sezone sa velikanima iz Rio de Žaneira, Sao Paula, Porto Alegrea, Belo Orizontea...
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Noćas (01.30) u Kujabi na Pantanal areni, gradu u provinciji Mato Groso, gostuje Sampajo Korea, u pretposlednjem kolu Serije B. Bod donosi Kujabi siguran plasman u društvo najboljih bez obzira na rezultate konkurenata Žuventuda i CSA. Pošto je Žuventud pobedio Figueirense sa 2:1 u prvom meču 37. kola, ukoliko CSA ne pobedi Pelotas, onda bi ovaj maleni klub i sa porazom na svom terenu obezbedio Seriju A naredne sezone, kolo pre kraja šampionata.

U drugoligaškoj konkurenciji u Brazilu u slučaju istog broja bodova, prvo se gleda broj pobeda, a a tek onda gol-razlika, broj postignutih pogodaka i tek na kraju međusobni skor.

Neće biti gledalaca zbog pandemije virusa korona, ali nema sumnje da se fešta očekuje u Kujabi. Novi članovi elite već su postali Šapekoense i Amerika iz Belo Orizontea, a traže se još dva putnika u elitu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sampajo Korea ima još samo teoretske šanse da bude četvrta. Kujaba je pobedom protiv Parane napravila veliki korak ka ulasku u Seriju A. Bez poraza je već pet kola. Trener domaćeg tima Alan Rodrigo u odnosu na meču prošlog kola moći će da računa i na napadača Eltona koje se vraća u tim posle suspenzije zbog kartona. On je najbolji strelac Kujabe u ovom šampionatu sa devet pogodaka, tri više od Maksvela, Ženisona i Rafaela Gave. Van stroja zbog povreda su Everton Sena, Lukas Ernandez i Luiz Gustavo.

Trener Sampaja Leo Korde ne može da računa na Paula Serža i Eloira koje će da zamene Žoasi i Žosio. Golman Gustavo ne igra zbog porodičnih problema, dok su povređeni Žaoa Viktor, Pimentinjo i Marlon.

U prvom delu sezone u San Luisu, domaćin je bio ubedljiv protiv Kujabe, slavio je sa 3:0. Kujaba nije dobila poslednje četiri utakmice protiv Sampaja.

BRAZIL 2 – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Žuventud - Figueirense 2:1 (0:0)

CSA – Pelotas u toku

Subota

01.30: (1,65) Kujaba (3,50) Sampajo Korea (5,30)

20.15: (5,20) Konfijansa (3,45) Amerika MN (1,67)

22.30: (1,65) Avai (3,45) Guarani (5,40)

Nedelja

20.00: Kruzeiro – Nautiko

22.15: Ponte Preta - CRB

Ponedeljak

21.00: Operario - Šapekoense

Utorak

23.15: Oeste - Parana

Sreda

01.30:Vitorija - Botafogo SP

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.