Izvor: RTS, 01.Okt.2022, 21:15

Istorija italijanskog fudbala piše se u Ređo Emiliji - prvi ženski sudija u Seriji A

Marija Sole Ferieri Kaputi biće prva žena koja će suditi na utakmicama Serije A u Italiji. Svoj debi će imati u nedelju na utakmici između Sasuola i Salernitane.
Marija Sole Ferieri Kaputi ima dve diplome fakulteta, jednu sa Političkih nauka i međunarodnih odnosa u Pizi, a drugu iz sociologe sa Univerziteta u Firenci.

Njena interesovanja su mnogobrojna, ona radi i na univerzitetu u Bergamu u centru za istraživanja poštovanja prava u poslovanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a zahvaljujući svojoj strasti ka fudbalu, 31-godišnjakinja ući u istoriju kao prva žena sudija u Seriji A.
Prve korake u svetu fudbala kao sudija napravila je kao vrlo mlada u novembru 2015. godine na utakmici Levito-Atletiko San Paolo.
Drugi veliki korak ka Seriji A učinila je u sezoni 2021/2022 na utakmici Kaljari-Ćitadela na kojoj je poništila tri gola, a njena odlučnost se dopala onima koji biraju sudije.
Na taj način preskočila je hijerarhiju te je pozvana da postane sudija u Seriji A.
Od nedelje će biti treća žena sudija u istoriji koja sudi u najjačih pet evropskih šampionata - pre nje su to učinile samo Bibijana Stajnhaus u Bundesligi i Stefani Frapart u francuskoj Ligi 1.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.