Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 21:17

Isto polufinale, isti rivali, pa neka bude isti i rezultat! Srbija i SAD u reprizi sudara iz Rija

Evropske šampionke ujutru od 6.00 igraju sa dobro poznatim rivalom za prolaz u finale

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Tokija)

Pobediš pa igraš za zlato, izgubiš i ideš u borbu za bronzu. Računica pred polufinale na Olimpijskim igrama je jednostavna. Na jednoj strani terena Srbija, na drugoj Amerika (6.00 po srpskom). Ista faza takmičenja kao pet godina ranije u Riju. Pa neka bude i isti pobednik!

Oba tima su u četvrtfinalu potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pregazila protivnike. Dominikanska Republika je protiv Amerike osvojila tek 50 poena. Rezultat po setovima je bio – 25:11, 25:20, 25:19. Srbija je dozvolila rivalu iz finala Svetskog prvenstva da ovog puta za tri perioda igre osvoji skormnih 56 poena. Utakmica protiv Italije, koja je trebalo da bude derbi četvrtfinala završena je prerano – 25:21, 25:14, 25:21.

Naše devojke su pre toga u grupnoj fazi imale jedan pad, kada su poražene od Brazila. Zabeležile su u uvodnoj rundi četiri pobede i imale jedan izgubljen meč. Pred njima su padale selekcije Dominkanske Republike, Japana, Kenije i Južne Koreje. U prvom eliminacionom susretu Srbija je udarila na Italiju, selekciju s kojom se pre tri godine borila za svetsko zlato. Izgledala je veoma moćno i zabeležila je još jedan trijumf bez izgubljenog seta.

Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, ekipa izgleda sve bolje i spremni smo za ono što sledi. Čeka nas najteži protivnik na turniru, ekipa koja je ovde najviše pokazala. U smislu da je po nekim pričama najveći favorit. Međutim, i sa Amerikom poslednjih nekoliko godina igramo utakmice koje se uglavnom završavaju – 3:2. Više puta smo pobeđivali. Sigurno da ćemo tražiti našu šansu. Ako budemo popravili igru još malo u odnosu na Italiju, mislim da imamo realne šanse da pobedimo i Ameriku“, rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

Ova selekcija je u Tokiju, isto kao i naša, zabeležila samo jedan poraz. Amerikanke su bile bolje od Argentine i Kine maksimalnim rezultatom, a onda su jedva uspele da se izbore sa Turskom – 3:2. Posle toga su upisale ubedljiv poraz protiv Rusije, pa su odigrle maratonski meč sa Italijom. One su za razliku od Srbije, imale baš mnogo problema u duelu sa Paolom Egonu i drugaricama.

U četvrtfinalu su zbog povreda igrale bez dve igračice iz startne postave – Džordan Tompson i Džordin Polter, ali su lako presilišile Dominikansku Republiku. Njihov veliki kvalitet je dugački roster, o kome je posle utakmice sa Italijom pričao i selektor Srbije Zoran Terzić.

Oni su prva selekcija na FIVB listi, jedna od najboljih ekipa na svetu sigurno. Imaju roster od 12 igrača koji su potpuno svi isti, ali potpuno. To nikada u odbojci nisam video. Da imaju četiri identična primača, dva ista dizača, dva ista korektora, tri ista srednjaka u smislu kvaliteta. Biće teško da se pobedi, ali pobeđivali smo ih. Tako da imamo šansu, videćemo na koji način, kako i da li ćemo je iskoristiti. Videćemo koliko smo sposobni da igramo protiv ovako jake ekipe".

Dijagonala korektor Tompson – dizač Polter je danas ponovo trenirala, tako da se očekuje da će biti spremne za Srbiju. Saigračica Tijane Bošković iz turskog Ezačibašija Džordan je do sada pokazala najviše u napadu, najbolji je poenter ekipe – 78. Zabeležila je 66 uspešnih napada, devet blokova i tri as servisa.

Naša glavna snaga biće dobra timska igra, ali i jedan predominantan pojedinac – Tijana Bošković. Svirale su sve devojke po njenim notama u četvrtfinalu, pa je bila milina gledati takvu Srbiju. Ona je do sada na turniru upisala 140 poena i nalazi se na liderskoj poziciji kada su svi poenteri u pitanju. Ukoliko bude igrala kao na prethodnim utakmicama, a saigračice je pratile u stopu, može da se očekuje protiv Amerike repriza Rija.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.