Ista meta isto odstojanje, Napoli i Roma prate Juve, Ikardi spasao De Bura? (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2016, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ista meta isto odstojanje, Napoli i Roma prate Juve, Ikardi spasao De Bura? (video)

Favoriti sigurni, poker Juventusa, preokret Rimljana na "Mapei", Napoli slomio Empoli u drugom delu. Drama na "Meaci", Maurito Ikardi opet junak. Lacio torpedovao Kaljari...

Juventus je lako došao do prednosti protiv Sampdorije. Već u prvih desetak minuta dve lopte u mreži gostiju.

Prvo je Mandžukić glavom pogodio za prvenac u Seriji A ove sezone, da bi  Kjelini posle kornera duplirao prednost šampiona.

Do kraja poluvremena još nekoliko šansi za domaće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << par puta su gosti ugrozili Neta, ali očigledno da su "Bjankoneri" čuvali snagu za subotu i duel sa Napolijem.

Takva igra je kažnjena, Šik je vratio neizvesnost, pogrešio je Kjelini, asistent je Denis Prat.

To je probudilo "Bjankonere", ređale su se šanse da bi posle karambola i dva pokušaja, Pjanić vratio mirnoću svom timu, 3:1.

Do kraja, Kjelini još jednom matira Puđonija, retka situacija da štoper postigne dva gola, ali on je to već radio u duelu Italije i Azerbejdžana i svojevremeno protiv Lacija, na kraju ubedljiv trijumf šampiona.

Golove Juventusa možete videti ovde.

Lacio je torpedovao Kaljari još u prvom delu. Keita je načeo Storarija, da bi Ćiro Imobile sa dva gola za pet minuta rešio pitanje pobednika već posle pola sata. Odbrana Sarda je baš porozna u poslednja dva meča, protiv Fiorentine i večeras Lacija.

U drugom delu Borijelo je promašio penal za Kaljari, a Felipe Anderson strašnim golom postigao četvrti gol za Lacio.

U finišu je i Valas postigao autogol, 4:1 za Lacio, Kaljari je u poslednja dva meča primio devet golova!

Roma je naletela na minu na "Mapeiju", već u 12. minutu domaćin je golom Kanavara, nakon divne asistencije Politana poveo sa 1:0.

Rimljani su imali šanse preko El Šaravija, Naingolana, Salaha i Džeka koji je pogodio prečku, ali je mreža Konsiljija bila začarana.

Ipak u nastavku Džeko nastavlja golgetersku seriju, izjednačenje!

To je bio početak kraja za domaće, Roma je novim golom Džeka sa penala, a onda i Naingolanovim pogotkom stigla do pobede. I dalje je "Vučica" samo dva koraka iza Juventusa.

Malo pravog fudbala na "Meaci", Inter je poveo u finišu prvog dela, Ikardi je uz dosta sreće, nakon što se lopta odbila posle intervencije Harta doveo domaće do prednosti.

U nastavku izjednačenje, Galo Beloti je iskoristio nesigurnost odbrane domaćih i matirao Handanovića. Drama je sledila, Brozović je imao fantastičnu priliku, jedan od promašaja sezone.

Ipak, tu je Ikardi u samom finišu Mihajlović opet gubi bodove na "Meaci", videćemo da li pobeda znači da je De Bur preživeo na klupi.

Ljajić je zbog povrede u devedesetom minutu morao u svlačionicu.

Ikardi je tako spasio De Bura, ovo su njegovi večerašnji golovi.

Napoli je dugo lomio otpor Empolija, imali su prilike, ali je Skorupskog savladao Martens tek u drugom poluvremenu. Belgijanac je iskoristio akciju Kaljehona, lopta se odbila do omalenog veziste koji nije imao problema da zatrese mrežu Poljaka.

U poslednjih desetak minuta presuda, Vlad Kirikeš se najbolje snašao posle kornera Kaljehona, Napoli je pred veliki derbi u Torinu protiv Juventusa zabeležio pobedu i izbio na treće mesto na tabeli.

Golove iz Sasuola i Napulja možete videti ovde.

Bolonja je protiv Kjeva povela nakon pedesetak minuta, mlađani Sadik, inače igrač Rome je uposlio Pulgara koji uz malo sreće uspeva da matira veterana Sorentina. Ipak, domaćin stiže do izjednačenja, autogol Mbajea, na kraju podela plena.

Kaldara je pogodio za Atalantu na Adrijatiku u Peskari, meč je bio prekidan u prvom poluvremenu zbog zemljotresa, strah na tribinama i sećanja na nedavnu tragediju. Zemljotres se osetio čak i u Rimu. Ipak, pošto se deo publike razbežao, meč je nastavljen nakon nekoliko minuta. Bergamaski su odneli bodove sa Jadrana...

Duel između Fiorentine i Krotonea i dalje traje, igraće se još poluvreme, Kalabrezi na opšte iznenađenje vode golom Falćineli, a meč kasni jer je bio prekinut zbog jake kiše.

U prvom meču kola, sinoć je na "Marasiju" Đenova ubedljivo savladala Milan i skočila u gornju polovinu tabele.

Rezultati:

Đenova - Milan 3:0

Kjevo - Bolonja 1:1

Fiorentina - Krotone 0:1 (još se igra)

Inter - Torino 2:1

Juventus - Sampdorija 4:1

Roma - Sasuolo 1:3

Lacio - Kaljari 4:1

Napoli - Empoli 2:0

Peskara - Atalanta 0:1

Palermo - Udineze (četvrtak)

Na tabeli Juventus ima 24 boda, Roma 22, Napoli 20, Milan 19, Lacio 18, Torino i Atalanta po 16 bodova...

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ikardi može sve sam: Spasao De Bura i opet zabiberio Maksiju! Juve tukao glavom, Džeko ukrao Romu od Totija (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2016

Torino nije izdržao do kraja i prekinuo je seriju. Napoli jedva, Ćiro Imobile blista u Laciju..Frank de Bur je već razmišljao o pakovanju stvari posle pete utakmice zaredom bez pobede, ali je Maurito Ikardi po ko zna koji put bio spasilac Intera. U ovom sluačju i holandskog trenera koji će ostati...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.