Iskušenja za Pelegrinija, Aguero propušta start prvenstene sezone, nema ko da igra špica

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskušenja za Pelegrinija, Aguero propušta start prvenstene sezone, nema ko da igra špica

Na poštedi i Demikelis, Zabaleta i Fernandinjo

Na trenutke je izgledalo kao razbacivanje novcem i neplansko gomilanje igrača. Ovo je jedan od njih, pošto bi uprkos silnim milionima potrošenim u letnjem prelaznom roku Mančester Siti mogao da sezonu počne bez klasičnog napadača. Manuel Palegrini biće prinuđen na brojne rotacije pred start premijerligaške sezone.

Prvi i osnovni problem je mali prostor za oporavak, a to se posebno odnosi na četvoricu južnoamerička >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << asa u Mančesteru. Pre svega na Serhija Aguera, prošle sezone sa 26 golova najboljeg strelca Premijer lige, ali i Martina Demikelisa, Pabla Zabaletu i Fernandinja. Svi oni su zbog učestovanja na Kopa Americi imali manje od mesec dana za rekuperaciju, pa nisu ni bili na pripremnoj turneji po Australiji.

"U fudbalu je važno da naporno radiš, ali je isto toliko važno i da se odmoriš. Imamo mnogo utakmica tokom sezone i prosto ne smemo da u nju uđemo umorni. Oni će sezonu početi tek kad se mi vratimo u Mančester i moguće je da neće konkurisati za tim na startu sezone, ali brzo će nam se priključiti", kaže Pelegrini.

Siti će u prvom kolu Premijer lige 10. avgusta gostovati kod Vest Bromvič Albiona. Zabaletu će verovatno zameniti Bakari Sanja, štoperski tandem bi mogli da čine Vensan Kompani i Elijakim Mangala, ali sam špic će možda predstavljati nerešiv problem, jer su Edin Džeko i Stevan Jovetić na izlaznim vratima, dok je Vilfred Boni povređen, pa nije nemoguće da ni Rahim Sterling počne u ulozi klasičnog napadača.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.