Izvor: MozzartSport.com, 20.Avg.2020, 09:56

Iskra oslabljena u Andori, trojica zaraženih od korone pred debi u Evropi

Ekipa iz Danilovgrada bez Petrovića, Kata i Orlandića želi istorijsku pobedu u međunarodnom takmičenju

Egzotičan fudbalski dan nas očekuje širom Starog kontinenta. Nema Lige šampiona, ni kvalifikacija za evro-elitu, u iščekivanju smo meča u petak za trofej u Ligi Evrope između Sevilje i Intera, a četvrtak je rezervisan za utakmice preliminarne runde kvalifikacija za drugo po rangu evropsko takmičenje.

Timovi iz zemalja sa dna rang liste UEFA igraće za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nastavak bitisanja u Evropi. Biće tu klubovi sa Farskih Ostrva, Severne Irske, Gibraltara, Velsa, San Marina, a u tom društvu našla se i crnogorska Iskra. Klub iz Danilovrgrada danas (19.30) igra istorijsku utakmicu u Andori. Meč protiv Santa Kolome biće prvi meč u Evropi za prošle sezone trećeplasirani tim u Crnoj Gori.

Imali su putešestvije fudbaleri Iskre do konačnog odredišta u ovoj malenoj zemlji. Sleteli su u špansku Đironu, gde su igrači i članovi stručnog štaba tesirani na virus korona, što je obavezna procedura za državljane zemalja koje nisu iz Evrope unije. Euforija zbog igranja prvog meča u nekom od međunarodnih takmičenje poljuljala je informacija da su trojica igrača Iskre pozivitna na virus, a to su Vuk Orlandić, Zoran Petrović i Japanac Kohei Kato bili su pozitivni i oni neće moći da pomognu saigračima.

Pogotovo će biti veliki hendikep neigranje Petrovića. On je prošle sezone igrao na pozajmici u Iskri, a igrač je pod ugovor sa češkim Jablonecom. Pre dve nedelje je dogovorena nova pozajmica fudbalera koji je na 12 utakmica postigao dva gola u dresu tima iz Danilovgrada. On je pre tri sezone, dok je igrao u OFK Titogradu, bio najbolji strelac crnogorske lige.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Iskra je ovog leta dovela četvoricu igrača - Matiju Račića, Aldina Adžovića, Vuka Orlandića i Marka Kordića, nekadašnjeg golmana kruševačkog Napretka. Uprava kluba prvenstveno se osvrnula na produžetak ugovora sa bitnijim igračima iz prethodne sezone, te je tako nastavljena saradnja sa čak 11 fudbalera, među kojima su i najbolji strelci ekipe Ivan Vuković i Milan Đurišić sa po pet golova. Međutim, treći igrač sa istim brojem pogodaka na svom kontu, Dritoj Camaj, preselio se kao slobodan igrač u mađarsku Kišvardu.

Ugovore su produžili i Balša Boričić, Miroje Jovanović, Luka Malešević, Nikola Kumburović, Vladislav Rogošić, Irfan Šahman, Srđan Blažić, Bogdan Milić i Šo Jamamoto.

"Ovo su istorijski dani za naš klub, celi grad. Debitanti smo i nemamo pravo da pretimo, kakvi god bili naši rivali, svi imaju veće međunarodno iskustvo od nas. Iskra je zadržala većinu tima koji je prošle sezone ostvario najveći uspeh“, rekao je sportski direktor Iskre Blažo Perutović za portal vijesti.me.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U Danilovgradu su zadovoljni što je veći deo tima iz prošle sezone ostao.

"Napustili su nas Karaklajić i Camaj, a stigli su Račić, Orlandić, Adžović, golman Kordić. Najvažnije je, ipak, da smo sačuvali gro tima, ekipa je na okupu već dve godine i nastavlja da raste. I naredne sezone napadamo Evropu, a istovremeno želimo da se razvijamo u smeru u kojem smo krenuli, da pokušamo da proizvodimo igrače, poput Miloševića, Camaja, koji su direktno iz Iskre ostvarili transfer u inostranstvo“, istakao je Perutović ambicije za narednu sezonu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Santa Koloma se nalazi na drugom mestu šampionata Andore, sa bodom manje od lidera, Inter Eskaldesa. Crnogorski klub je favorit, ali odsustvo trojice važnih igrača moglo bi da napravi problem treneru Aleksandru Nedoviću. Iskra je napravila dobru uvertitru pred evro-debi. Proteklog vikenda u prvom kolu šampionata pobedila je Zetu u gostima sa 1:0 pogotkom novajlije Vladislava Rogošića.

LIGA EVROPE, PRELIMINARNA RUNDA KVALIFIKACIJA (JEDAN MEČ)

Utorak

Endorgani - Zeta 1:3 (0:1)

/Gomez 90+4p - Vukčević 45+1, M. Lambulić 54, L. Lambulić 63/

Četvrtak

17.30: (3,35) Sent Džozef (3,45) B36 Toršavn (2,15)

19.00: (2,40) Runavik (3,30) Beri (3,00)

19.30: (5,80) Santa Koloma (3,90) Iskra (1,60)

20.00: (1,90) Glentoran (3,50) HB Toršavn (4,10)

20.30: (1,12) Kolerejn (9,00) La Florita (20,0)

21.00: (12,0) Tre Pene (5,80) Gnjilane (1,25)

ODLOŽENO: Linkoln - Priština

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.