Isceđeni Jokić: Voleo bih, ali nije moguće VIDEO

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 13:04

"Isceđeni" Jokić: Voleo bih, ali nije moguće VIDEO

Nikola Jokić i Denver ostvarili su i petu uzastopnu pobedu.

Pobedili su u Bol areni Majami sa 103:97, a srpski centar je bio nadomak toga da ostvari peti uzastopni tripl-dabl.

Nedostajale su mu tri asistencije, ali svejedno, mora da bude zadovoljan, iako je pred novinare stigao vidno umoran.

"Želimo da dobijemo svaku utakmicu. Imali smo dva teška meča zaredom, igrali su sa dosta brzine i ažurnosti na obe strane. Teško je igrati sa njima jer uvek znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta rade", kaže Jokić.

Njegov duel protiv Bama Adebaja privukao je dosta pažnje.

"Rekao sam o njemu sve još pre četiri-pet godina, kada je dobio veću ulogu u timu i postao jedan od najboljih igrača tima. Jako ga poštujem, čak i kada se samo trudio i nije igrao tako mnogo, sećam se dok je još radio sa asistentom Hauradom, pre šest ili sedam godina. Dopada mi se njegova igra, efektan je u svemu što radi. Može da se brani na pozicijama od jedan do pet. On je onaj koji lepi sve u timu, koji ih vodi. Uvek je zadovoljstvo igrati i boriti se protiv njega", dodao je Jokić.

Imao je Denver u ovom susretu i dvocifrenu prednost, ali finiš je bio uzbudljiv, na kraju je bilo šest razlike u korist Nagetsa.

"Ako mene pitate, uvek bih voleo da dobijamo mečeve sa po 30 razlike, ali to se neće uvek dešavati. Sve je u učenju, iskustvu, ako napraviš grešku, nemoj da je ponoviš. Uvek je sve učenje, i ako pobediš i ako izgubiš, to je važno iskustvo", dodao je centar Denvera.

Što se tiče igre u odbrani, Jokić je zadovoljan učinkom ekipe.

"Da, prva i treća četvrtina su bile najbolje za nas što se tiče odbrane. Ipak, kao grupa, uspeli smo da ih zadržimo ispod 100 poena. To je dobro za nas. Oni su dobro odigrali završnicu druge četvrtine, nismo želeli da im dozvolimo da dođu do vođstva. Treću smo dobili sa osam poena razlike. Bio je to dobar meč za nas, dobra energija, oni su šutirali, mi smo hvatali dosta lopti, jednostavno, dobar meč za nas".

Majkl Porter Džunior je bio najefikasniji pojedinac u redovima Nagetsa sa 30 poena.

"Kolektivno smo odigrali dobro, imao je nekoliko važnih skokova u početku. Bio je pravi lider, omogućio nam je nekoliko slobodnih šuteva za tri poena. Kad god šutne, imam osećaj da će da pogodi, šutira sjajno. Znam da protivnički igrači ne vole da ga vide na šutu, to je novi segment njegove igre, mislim da će biti samo još bolji", zaključio je Jokić.

Denver u nedelju 3. marta od 02.30 dočekuje Los Anđeles Lejkerse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.