Iranski fudbaler uhapšen zbog propagande protiv države

Izvor: B92, 25.Nov.2022, 00:46

Iranski fudbaler uhapšen zbog propagande protiv države

Iranske vlasti uhapsile su tamošnjeg poznatog fudbalera Voriju Gafurija, optuženog da je "uvredio i ukaljao ugled nacionalnog tima".

Optužen je i da se bavio propagandom "protiv države", javila je agencija Fars.

Gafuri je uhapšen tokom treninga za svoj tim Fulad iz Ahvaza.

Igrač (35) iz Sanandadža, glavnog grada iranskog Kurdistana, objavio je svoju fotografiju na Instagramu na kojoj nosi tradicionalnu kurdsku odeću.

Bivši kapiten Esteglala, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najslavnijeg tima zemlje, bio je primoran da napusti tim u julu zbog ponovljenih kritika vlasti.

Protestni pokret potresa Iran od smrti 16. septembra Mahse Amini, 22-godišnje Iranke poreklom iz Kurdistana. Umrla je u bolnici gde je smeštena u teškom stanju posle hapšenja 13. septembra u Teheranu zbog "nošenja neprikladne odeće" i nepoštovanja strogog pravila oblačenja žena u Iranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.