Invazija stranaca u Humskoj

Izvor: Politika, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Invazija stranaca u Humskoj

"Crno-beli" ove sezone jači za dvojicu Brazilaca, Portugalca i Senegalca. – Đukić: Bićemo spremni u Mostaru

Humsku je ovog leta zapljusnuo neočekivani talas stranaca. Partizan će u novoj sezoni imati potpuno novi tim u kome će glavnu reč imati igrači koje je rukovodstvo angažovalo u toku letnje pauze. Kada je Senegalac Dijara preskočio Partizanov prag odmah za njim pristigli su Brazilac Žuka, pa Portugalac Moreira, pa još jedan Brazilac Viktor Ugo. U međuvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << angažovan je Milovan Sikinić koji je sa puno uspeha igrao u francuskom Genganu, da bi i povratak Predraga Lazića posle kratkog boravka u Bežaniji bio potpuno pravi pogodak.
Partizan se zadovoljan i nasmejan vratio iz Holandije gde je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica. Po oceni meč sa Fortunom gde je Partizanova golgeterska mašinerija položila sve ispite (15:0) obećavaju pred meč u četvrtak u Mostaru protiv Zrinskog. Miroslav Đukić je sa svojim mladim saradnicima Igorom Spasićem i Aleksandrom Stanojevićem izgleda stvorio tim koji će bez svake sumnje moći da se nosi i sa jakim timovima u Evropi. Prava prilika da se vidi koliko je Partizan zaista ozbiljan biće meč u četvrtak protiv Zrinskog.

Po povratku iz Holandije gde su obavljene mini-pripreme Miroslav Đukić nije krio zadovoljstvo. Sa njegovog lica nije silazio osmeh pa se stiče utisak da je mladi stručnjak na dobrom putu.

Angažovanje stranih fudbalera: Žuke, Dijare, Moreire i Viktor Uga je bez sumnje dobar potez. Njihovim angažovanjem Partizan je potpuno osvežio tim, stvorio dobru atmosferu. Raduje takođe da je Predrag Lazić, zajedno sa svojim cimerom Bojanom Lazićem prednjačio ozbiljnošću, efikasnošću, jer su njih dvojica zajedno postigli čak osam golova.

– Drago mi je što mi je trener Đukić pružio pravu šansu. Pripreme u Holandiji bile su efektne, spremni smo za svaki veliki ispit. Mislim da ćemo iz dva susreta sa Zrinskim izaći kao pobednici – rekao je Predrag Lazić.

Velika enigma je i dalje da li će kapiten Milan Smiljanić napustiti redove "crno-belih". Mladi i talentovani fudbaler tvrdi da sa njim o tome još niko nije razgovarao, s druge strane španski mediji već nekoliko dana najavljuju njegov dolazak. Ukoliko bi Smiljanić ostao u Partizanu to bi bio pun pogodak, pre svega za "crno-bele", jer bi sa njim bili još jači za novu sezonu, a ukoliko se dogodi da ipak ode u španski Espanjol, treba mu poželeti puno sreće.

Ljubitelji fudbala u našoj zemlji mogli bi u narednoj fudbalskoj sezoni da uživaju. Pored Partizana još neki naši klubovi počeli su da angažuju strance, pre svega igrače iz Južne Amerike koje karakteriše izvanredna tehnika i lepršavost, jer znaju i umeju da uživaju u igri, pa bi njihovim angažovanjem mogao puno da dobije i srpski fudbal. Nije tajna da će Partizan pokušati da gradi igru na Brazilcu Žuki koji je po dolasku u Partizan za samo tri nedelje pokazao da bi mogao da bude novi vođa. Naravno, ne treba zaboraviti ni mlade igrače koji su prošle godine nosili Partizanov dres, tu pre svega mislimo na Jovetića, Marinkovića...

Po svemu sudeći Partizan će igrati uformaciji (4–1–3–2) a u Mostaru bimogao da nastupi u sastavu: Božović, Rukavina, Knežević, Sikimić, Lazarević, Žuka, Maletić, Moreira, Predrag Lazić, Dijara, Jovetić.

-----------------------------------------------------------

Varga u Kataru

Zvonko Varga, doskorašnji moćnonik Miroslava Đukića neće u novoj sezoni biti trener Teleoptika iako je to bila želja rukovodstva kluba. Zvonko Varga se odlučio da trenersku karijeru nastavi u dalekom Kataru. Za novi angažman i odlazak u daleku zemlju kako saznajemo zaslužan je trener Davidović, koji sa puno uspeha radi u toj zemlji.

Dragan Todorović

[objavljeno: 17.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.