Intervju predsednika Vučića kineskoj TV videlo 70 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2021, 08:06

Intervju predsednika Vučića kineskoj TV videlo 70 miliona

Intervju predsednika Srbije Aleksandra Vučića kineskoj televiziji CCTV videlo je 70 miliona gledalaca u Kini, objavila je kineska ambasadorka u Srbiji Čen Bo na svom Tviter profilu.

“Pravi prijatelj se prepoznaje u nevolji. Novinarka CCTV Žang Jing mi je rekla da je do sada taj intervju gledalo oko 70 miliona kineskih gledalaca,” napisala je Čen Bo.

U intervjuu kineskoj televiziji predsednik Vučić je istakao zahvalnost predsedniku Si Đinpingu i narodu Kine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na podršci i pomoći Srbiji.

“Prijatelj u nevolji je zaista prijatelj. Vaša velika podrška, vaša velika pomoć ovoj zemlji... Veoma smo zahvalni i to ne krijemo. Čekamo robu, nije bitno da li su to respiratori ili vakcine. I rekao bih veliko hvala našim kineskim prijateljima”, rekao je Vučić u intervjuu kineskoj televiziji neposredno pre održavanja onlajn samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope "Pojas i put".

Vučić je na samitu istakao da je neophodno da se svet vrati multilateralizmu i saradnji, jer je to jedini put za suočavanje sa zajedničkim izazovima i globalni oporavak.

On je naglasio da budućnost sveta treba da se odlučuje kroz saradnju, kao i da od naučnih i tehnoloških napredaka treba da benefit ima celo čovečanstvo.

Vučić je rekao da je saglasan s predsednikom Sijem, koji se založio za potrebu intenziviranja komunikacije i pripremanja buduće saradnje u postkovid oporavku, dodavši da je saglasan sa zaključkom da kroz mehanizam saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope postoji format koji može doprineti razvoju saradnje.

Vučić je podsetio da je vakcinacija u Srbij počela kineskom Sinofarm vakcinom, Fajzerovim i ruskim cepivom, te da očekuje vakcine preko Kovaks programa i EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.