Izvor: MozzartSport.com, 22.Jul.2021, 23:20

Internasional pojačan Tajsonom traži izlaz iz krize i plasman u četvrtfinale Kopa Libertadores

Velikan iz Porto Alegrea u noći između četvrtka i petka, od 02.30 časova, dočekuje Olimpiju iz Asunsiona. Mora da pobedi da bi prošao dalje, pošto je u prvom meču bilo 0:0

Dva puta je tokom istorije Internasional osvajao Kopa Libertadores, 2006. i 2010. godine. Taj uspeh bi mogao da ponovi i ove godine, ukoliko drastično popravi formu. Za početak, u Porto Alegreu bi bili zadovoljni da se plasiraju u četvrtfinale, odnosno da eliminišu u noći između četvrtka i petka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (02.30) paragvajsku Olimpiju Asunsion.

Prvi duel ova dva tima završen je bez golova. U Južnoj Americi još uvek važi pravilo gola u gostima, tako da bi bilo koji remi osim 0:0 odveo Paragvajce u četvrtfinale. To domaćina stavlja u obavezu da juri pobedu, ali i da bude oprezan pred svojim golom.

02.30: (1,65) Internasional (3,70) Olimpija Asunsion (5,70) /prvi meč 0:0/

Međutim, to mu ne ide baš tako lako u poslednje vreme. Istina, pobedio je Inter u ponedeljak, u poslednjem meču koji je odigrao, Žuventud sa 1:0 i tako koliko-toliko popravio raspoloženje. Ipak, dugo je već u krizi i nije pobedio na dva uzastopna meča još od početka maja i svog prethodnog susreta sa Olimpijom.

Tada je savladao Paragvajce u grupi Kopa Libertadores sa 6:1, a zatim Žuventud sa 4:1. Posle toga je krenula kriza koja traje već 20 mečeva. U tom periodu su ostvarili samo pet pobeda i čak sedam poraza. Sada bi baš protiv istih rivala mogli da prekinu lošu formu, pošto ih je žreb, koji je bez ograničenja, spojio već u osmini finala.

Pobednik ovog meča igraće u četvrtfinalu protiv Flamenga, koji je eliminisao Defensa i Hustisiju. Internasional će probati da postane peti brazilski tim u toj fazi, pošto su se pored Flamenga tamo već plasirali Atletiko Mineiro, Palmeiras i Sao Paulo. Gledaćemo tamo još argentinski River Plejt i ekvadorsku Barselonu, dok će naknadno da se odigra revanš meč Fluminensea i Sero Portenja. Brazilci će 4. avgusta probati da odbrane 2:0 i tako dodatno potvrde ovogodišnju dominaciju timova iz Serije A.

Internasional će da bude jači nego u Asunsionu. U odnosu na taj meč u rotaciju se vratio Tajson. Verovatno će da zameni Kajo Vidala u startnoj postavi, kao polušpic.

S druge strane će i Olimpija da ima bolji tim. Kapiten Ričard Ortiz vraća se da dodatno učvrsti defanzivu.

Utakmicu Internacional - Olimpija Asunsion možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA (REVANŠI)

Sreda

Atletiko Mineiro - Boka Juniors 0:0, penalima 3:1 /prvi meč 0:0/

Rasing - Sao Paulo 1:3 (0:1) /prvi meč 1:1/

/Rigoni 44, 57, Markinjos 48/

Četvrtak

Barselona - Velez 3:1 (1:0) /prvi meč: 0:1/

/Presijado 24, Kortez 69, Perlaza 80 - Lusero 48/

Palmeiras - Universidad Katolika 1:0 (1:0) /prvi meč 1:0/

/Roka 36/

Argentinos Juniors - River Plejt 0:2 (0:1) /prvi meč 1:1/

/Romero 35, 54/

Flamengo - Defensa i Hustisija 4:1 (1:1) /prvi meč 1:0/

/Kajo 9, De Araskaeta 66, Vitinjo 83, 90+4 - Lojaza 41/

Petak

02.30: (1,65) Internasional (3,70) Olimpija Asunsion (5,70) /prvi meč: 0:0/

4. avgust

00.15: Fluminense - Sero Portenjo /prvi meč 2:0/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.