Inter sam na vrhu, sedmica Rome

Izvor: B92, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inter sam na vrhu, sedmica Rome



Fudbaleri Intera ostali su usamljeni na vrhu tabele šampionata Italije posle pobede nad Ređinom sa 1:0. Argentinac Krespo je udarcem iz voleja doveo domaćina u vodjstvo već u četvrtom minutu, što je bio i konačan rezultat. Brazilac Adriano vratio se u ekipu Intera posle duže pauze i zaigrao u drugom poluvremenu.

Posle poraza Palerma na Sardiniji u subotu, Inter sada ima tri boda prednosti u odnosu na Sicilijance. Palermo će, medjutim, imati priliku da se izjednači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već za 7 dana kada dočekuju Inter u derbiju 13. kola.

Najubedljiviju pobedu 12. kola ostvarila je Roma, kod kuće protiv Katanije sa čak 7:0. Perota i Panući postigli su po dva gola za Romu, uz po jedan pogodak Manćinija, Totija i Montele. Sicilijanci su duel na Olimpijskom stadionu završili sa devet igrača, a uprkos činjenici da su nadigrani, gosti će žaliti zbog nekoliko loših sudijskih odluka koje su im otežale posao.

Prvo je Panući napravio faul na putu do prvog gola, a zatim postigao svoj drugi iz čistog ofsajda. Maskara je zatim prestrogo isključen zbog udaranja Kivua, da bi sudija sredinom prvog poluvremena propustio da dosudi penal posel prekršaja nad Koronom u šesnaestercu Rome.

Roma se osmom pobedom ove sezone učvrstila na trećem mestu, sa sedam bodova više od četvrtoplasiranog Livorna i jednog manje od Palerma.

Lacio je pobedio Mesinu u gostima sa 4:1, uz dva gola Maurija. Udineze je savladao Sijenu sa 3:0, a istim rezultatom Livorno je slavio protiv Parme.

Ekipa Kjeva je i dalje bez pobede ove sezone. Dva gola Zankete nisu bila dovoljna za trijumf nad Atalantom u Veroni. Gosti su u drugom poluvremenu uspeli da izjednače golovima Zampanje i Lorije u razmaku od pet minuta.

Golom Tonija Fiorentina je bila na dobrom putu da zabeleži novu pobedu, u duelu protiv Askolija, sve dok Bjelanović nije izjednačio u 84. minutu.

Tabela: 1. Inter 30, 2. Palermo 27, 3. Roma 26, 4. Livorno 19, 5. Atalanta 17, 6. Empoli 16, 7. Udineze 16, 8. Sijena 16, 9. Katanija 16, 10. Lacio 15, 11. Kaljari 14, 12. Mesina 14, 13. Sampdorija 13, 14. Milan 8, 15. Torino 8, 16. Parma 8, 17. Askoli 5, 18. Fiorentina 4, 19. Kjevo 4, 20. Ređina 0.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.