Inter protutnjao “Ferarisom”, petarda Viole (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Apr.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inter protutnjao “Ferarisom”, petarda Viole (VIDEO)

Nedeljni mečevi 33. kola Serije A doneli su mnoštvo golova i drame.
(FOTO: AP)
Inter je u gostima pregazio Sampdoriju, koju je ponovo sa klupe u odsustvu suspendovanog Siniše Mihajlovića vodio njegov pomoćnik Nenad Sakić.
Nero–azuri su slavili sa 4:0, ali su tok meča umnogome odredili promašen jedanaesterac domaćina u 18. minutu i crveni karton.
Posle vođstva Intera od 1:0, Maksi Lopes je promašio najstrožu kaznu, a samo dva minuta kasnije Eder je za nepun minut zaradio dve javne opomene, za simuliranje i koškanje sa Valterom Samjuelom.
Posle toga, Inter je dodao gas postigao još tri gola i iskoristio remi Parme u borbi za Evropu. Zdravko Kuzmanović nije igrao za tim iz Milana, dok je Nenad Krstičić ušao u 57. minutu u ekipi Sampdorije.

Sampdoria 0 -4 Inter Milan by footyroomcom
Fiorentina posle pobede od čak 5:3 nad Veronom u gostima čvrsto drži četvrto mesto koje joj garantuje kvalifikacije za Ligu Evrope. Nenad Tomović je igrao svih 90 minuta za „ljubičaste“ dok je na drugoj strani Boško Janković ostao na klupi.
Napoli je u izuzetno zanimljivom meču na „San Paolu“ pobedio Lacio sa 4:2 i verovatno ga eliminisao iz borbe za izlazak na evropsku scenu. Briljirao je trostruki strelac Gonzalo Iguain.
Lacio je poveo preko Senada Lulića u 21. minutu, ali je potom domaćin postigao tri gola. Pripretili su Rimljani preko Ogenjija Onazija u 82. minutu, ali je u sudijskoj nadoknadi Iguain rešio sve dileme.

Kjevo (Ivan Radovanović igrao ceo meč) je u direktnoj borbi za opstanak pobedio Livorno u gostima sa 4:2 zahvaljujući het–triku Alberta Paloskija, dok je Torino sa Nikolom Maksimovićem (igrao ceo meč) pobedio kao domaćin Đenovu sa 2:1 preokretom u sudijskoj nadoknadi meča.
Bolonja je na svom terenu odigrala 1:1 protiv Parme u utakmici.
(FOTO: welingelichtekringen.nl)
Domaći tim je do prednosti došao u završnici prvog poluvremena kada je gol postigao Nikolo Kerubin.
Parma je izjednačila golom Rafaela Paladina, pomalo srećno – volejom od zemlju, posle asistencije Džonatana Bijabijanija.
Bolonja se nalazi na 16. mestu na tabeli Serije A sa 28 bodova, samo tri boda više od Livorna i Sasuola koji su na pozicijama koje vode u drugu ligu.
Milan je slavio i četvrti uzastopni put i nastavio probio se na osmo mesto na tabeli.
Ovog puta roso-neri su bili bolji od Katanije minimalnim rezultatom. Jedini gol na meču postigao je Montolivo i to na spektakularan način.
Naime kapiten Milana je dobio loptu od Balotelija, okrenuo se i sa nekih 30-ak metera šutnuo i pogodio donji desni ugao golmana Anduhara.
Katanija je posle ovog poraza gotovo sigurno ispala iz Serije A, pošto zaostaje čak osam bodova za Bolonjom, prvom iznad crte, a do kraja je ostalo da se odigra još pet kola.
Milan je ovom pobedom ostao u trci za Evropom, koja je i dalje daleko pošto petoplasirani gradski rival Inter ima pet bodova više.

Semafor 33. kola Serije A:
Bolonja – Parma 1:1 (Kerubin 44 – Paladino 79)
Livorno – Kjevo 2:4 (Siligardi 6, Paulinjo 34. jedanaesterac – Paloski 9, 45+2, 56. jedanaesterac, Tero 23)
Napoli – Lacio 4:2 (Mertens 41, Iguain 49. jedanaesterac 67, 90+4 – Lulić 21, Onazi 82)
Sampdorija – Inter 0:4 (Ikardi 13, 63, Samjuel 60, Palasio 79)
Torino – Đenova 2:1 (Imobile 90+2, 90+3 – Đilardino 85)
Verona – Fiorentina 3:5 (Sala 14, Toni 73. jedanaesterac, Iturbe 90+1 – Kvadrado 31, Akvilani 41, 86, Valero 63, Matri 83. jedanaesterac)
Milan – Katanija 1:0 (Montolivo 23)
Ponedeljak:
20,45: Udineze – Juventus
Subota:
Sasuolo – Kaljari 1:1 (Zaza 36 – Ibraimi 47. penal)
Roma – Atalanta 3:1 (Tadei 13, Ljajić 44, Žervinjo 63 – Miljaćio 78)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.